Supă cremă de porumb
Această supă cremă de porumb este un deliciu: o combinație de savori dulci-picante, care poate fi adaptată chiar și pentru cei mai dificili critici ai supelor creme.
Porumbul este bogat în vitamina C, antioxidantul-minune care ne ajută la protecția celulelor împotriva deteriorării și previne boli precum cancerul și bolile de inimă. Porumbul galben este o sursă bună de carotenoizi, luteină și zeaxantina, foarte bune pentru sănătatea ochilor și ajută la prevenirea deteriorarii cristalinului care duce la cataractă. Are, de asemenea, cantități mai mici de vitamine B, E și K, împreună cu minerale precum magneziu și potasiu.
Deoarece porumbul în mod natural nu conține gluten, este o alegere bună de utilizat în locul grâului. Este bogat în fibre alimentare, necesare pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Fibrele din porumb oferă multe alte avantaje, cum ar fi reglarea mișcărilor intestinale și gestionarea nivelului de zahăr din sânge.
Supă cremă de porumb ingrediente pentru 4 porții:
Timp de pregatire: 25 min.
- 1 ceapă mare, tocată
- 1 lingură de ulei
- 1 conservă de porumb (225 g)
- 3/4 l supă de pui
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare, piper – după gust
- coriandru sau pătrunjel verde, tocat
Mod de preparare
Căliți puțin ceapa în ulei, adăugați supa de pui și 2/3 din conserva de porumb. Fierbeți la foc mic, timp de 20 de minute.
Dați amestecul prin mixer și pasați apoi compoziția printr-o sită fină. Încălziți din nou și adăugați restul de boabe de porumb, sarea, piperul și zeama de lămâie.
Serviți cald, cu pătrunjel verde tocat și, opțional, cu ardei iute tăiat rondele.
Dieta cu mămăligă. În doar o lună vei fi mai slabă cu 15 kilograme