Drojdie uscată și drojdie instant. Care este mai bună?

Brutarii serioși știu că fabricarea pâinii este mai mult o știință decât o artă. Rețetele trebuie urmate îndeaproape, iar înlocuirea unui ingredient cu orice ai putea găsi în bucătărie poate avea consecințe dezastruoase. De aceea, cumpărarea drojdiei, o componentă vitală în pâinea cu drojdie, poate fi frustrantă. Drojdia instant și drojdia uscată activă apar adesea împreună în raionul de panificație și, deși le poți folosi interschimbabil în majoritatea cazurilor, nu sunt exact la fel.

Drojdia este un organism unicelular care produce gazele care fac aluatul să crească. Indiferent dacă folosești produsul uscat instant sau activ în următorul preparat copt, folosește microorganisme vii.

Care este diferența dintre drojdie uscată și drojdie solubilă?

Drojdia uscată activă este vândută de obicei în pachete și are o consistență granulară. După cum sugerează și numele, este activată în mod tradițional în apă caldă înainte de a fi combinată cu alte ingrediente. Pe lângă faptul că „trezește” microorganismele inactive, lăsând drojdia să stea în apă caldă timp de 10 minute este o modalitate de a confirma că este încă „vie' atunci când apar bule. Dacă suprafața apei nu se schimbă niciodată, este posibil ca pachetul să fie expirat și nu mai poate fi folosit.

Drojdia instant este, din punct de vedere tehnic, de asemenea, inactivă, dar nu trebuie să o testezi înainte de a coace cu ea. Granulele sunt mai fine și sunt făcute să se dizolve rapid odată ce sunt adăugate în aluatul de pâine. Cu toate acestea, este imposibil să îți dai seama dacă drojdia este vie cu această metodă, așa că, dacă nu știți de cât timp zace în cămară acel cub de drojdie, ar fi bine să o pui la fermentare în apă caldă pentru a fi siguri.

Potrivit Mental Floss, multe rețete de pâine cer drojdie uscată activă, dar nu este nimic rău în a o înlocui cu drojdie instant. De fapt, mulți specialiști recomandă folosirea drojdiei instant de fiecare dată, indiferent de ce scrie pe lista de ingrediente. Pe lângă faptul că este mai ieftină, aceasta ajută aluatul să crească mai repede decât cealaltă variantă și continuă să producă gaze pentru o perioadă mai lungă de timp.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar