4 porții, 457 calorii per porție, 18 g grăsimi, 51 g carbohidrați
1 lingură ulei
200 g costiță afumată
1 ceapă, tocată mărunt
1 cățel usturoi, tocat
1 linguriță boia
2 cartofi dulci – circa 800 g – curățați de coajă și tăiați bucăți mici
1,2 litri supă limpede de pui
3 crenguțe de cimbru
300 g porumb congelat
75 g smântână
1 Încinge 1 lingură ulei și prăjește costița 3-4 min, până când se rumenește. Pune-o deoparte pe farfurie, șterge vasul cu șervețel.
2 Încinge uleiul rămas în același vas și prăjește ceapa 3-4 min, până când se rumenește, apoi adaugă usturoiul și boiaua și ține pe foc 1 min.
3 Adaugă cartofii dulci, supa și cimbrul , adu la punctul de fierbere și apoi lasă să fiarbă înăbușit 15 min. Adaugă porumbul, smântâna și costița și
continuă să fierbi 5 min sau până când cartofii se pătrund.