4 porții, 572 calorii per porție, 16 g grăsimi, 49 g carbohidrați
200 g orez basmati
¼ varză albă, tocată
1 morcov, răzuit
1 ½ linguri ulei de susan
2 linguri oțet de mere
4 buc cotlet de vită
1 lingură ulei de floarea-soarelui, plus pentru uns
2 codițe de roinita, tocate
2 linguri sos de soia light
3 fire ceapă verde, tăiate
2 mâini de spanac fraged
O mână coriandru, tocat
1 Fierbe orezul în apă cu sare, conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj. Combină varza, morcovul cu jumătate din uleiul de susan și jumătate din
oțet ca să prepari salata.
2 Unge carnea cu ulei de floarea soarelui. Încinge grătarul din fontă și frige-le 2-3 min pe fiecare parte, depinde de grosimea lor și de preferință. Lasă să stea deoparte până când prepari orezul.
3 Încinge uleiul de floarea-soarelui și prăjește codițele de roiniță (mentă dulce) 1 min, adaugă ceapa verde, stinge cu sosul de soia, orezul fiert și ține
pe foc, amestecând continuu 2 min. Adaugă spanacul amestecă și ține pe foc 1 min, adaugă corinadrul. Taie friptura felii și servește cu orez și salată.