Află cum poți face un sos mediteranean delicios. Este din roșii, așa că îl poți folosi atât la paste, cât și pentru pizza!
* 1 și 3/4 litri * timp de preparare 1 oră
INGREDIENTE
1 lingura ulei de masline
1 ceapa, razuita
2 codițe de țelina, tocata
2 caței de usturoi, întregi și necurațați
2 morcovi, razuiți
150 g ciuperci, tocate
1 vânata, razuita
2 dovlecei, razuiți
3 linguri piure de roșii
2×400 g conserva de roșii în suc
600 ml supa limpede de legume
Câteva frunze de busuioc proaspat, rupt
1 lingura oțet balsamic
MOD DE PREPARARE
1 Într-un vas pe foc încinge uleiul și soteaza ceapa, țelina, usturoiul și morcovul 10 min.
2 Adauga ciupercile, vânata și dovleceii și ține pe foc înca 5 min. Stinge cu piureul de roșii, roșiile din conserva, supa de legume și oțetul balsamic. Fierbe înabușit 30 min. Când se mai racorește paseaza jumatate din cantitate și apoi combina cu restul de sos.