Sos cald de brânză gorgonzola
Am descoperit brânza gorgonzola în urmă cu câțiva ani și de atunci încerc numeroase rețete cu ea. Este delicioasă. Iată sosul meu preferat de gorgonzola, bun pentru paste și la fripturi:
foto brânză gorgonzola via Shutterstock
* 3-4 porții * timp de preparare 20 de minute
INGREDIENTE
Un pachet de gorgonzola dulce, cremoasă (150 g)
Un pahar mare de smântână grasă (400 g)
50 g parmezan ras
100 g mozzarella (opțional)
Un praf de sare
MOD DE PREPARARE
Pune smântâna la încălzit, pe foc mic. Amestecă în ea din când în când, ca să-și păstreze textura cremoasă. Între timp pregătește brânza gorgonzola: taie-o cubulețe mici, ca să se topească repede.
Când s-a încălzit smântâna bine (aproape de fierbere), adaugă brânza gorgonzola în ea, fiecare cubuleț pe rând, amestecând încontinuu. Când s-a topit, poți stinge focul și poți adăuga parmezanul ras și poți potrivi gustul de sare.
Mai adaugă mozzarella tăiată felii și amestecă până se topește. Servește cald cu paste sau ca sos pentru garnitura de friptură (dacă se potrivește).