Secretul unui sos delicios: Sos de usturoi și unt
Sosul de usturoi și unt este perfect pentru a fi topit pe fripturi, pește, fripturi și legume. Este, de asemenea, un sos rapid și ușor scos din congelator, perfect pentru o aromă de ultim moment.
Potrivit Finedining Lovers, modul de preparare este extrem de simplu, iar pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt descriși mai jos. Ai nevoie de 3 căpățâni de usturoi, 100 ml de ulei de măsline extravirgin, sare, 300 de g de unt sărat, parmezan și o mână de arpagic.
Sos de usturoi și unt
Se pun căpățânile de usturoi în folie de aluminiu, se condimentează cu sare, se stropesc cu ulei de măsline și se înfășoară bine.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 120°C și se coace timp de 2 ore, până când capetele sunt moi.
Folosind un cuțit zimțat, taie bazele capetelor de usturoi, stoarce pulpa într-un borcan, lăsând în urmă pielița, acum crocantă. Adaugă uleiul din staniol în borcan și amestecă, acesta se va păstra ca un condiment în frigider timp de săptămâni.
Pentru a face crema de unt, adaugă pulpa de usturoi într-un bol cu untul moale. Se condimentează cu sare și parmezan ras.
Se toacă mărunt arpagic și se amestecă în unt. Păstrează în frigider sau înfășoară în folie alimentară și congelează pentru utilizare ulterioară.
Când vrei să-l folosești, se pune la bain-marie pentru a crea un sos de unt cu usturoi.
Foto: 123RF