Adevărul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunoști usturoiul românesc

Adevărul despre usturoiul chinezesc și cum îl recunoști pe cel adus din China de cel românesc, un adevărat antibiotic natural.

Usturoiul are multe beneficii pentru sănătate, dar și o mulțime de contraindicații. 

Spre deosebire de cel românesc, cu un miros specific, de dimensiuni potrivite și cu o mulțime de efecte benefice asupra organismului uman, usturoiul chinezesc reprezintă un mare pericol pentru sănătate. Conține substanțe toxice, dăunătoare sistemului respirator și sistemului nervos.

Cum deosebești usturoiul chinezesc de cel românesc. De ce trebuie să ții cont înainte să-l consumi

Un tânăr agricultor din zona Sibiului dezvăluie cum recunoști usturoiul chinezesc de cel românesc.

În primul rând, vă uitați la coadă. Coada usturoiului ar trebui să fie moale, unde se unește cu căpățâna usturoiului, trebuie să fie moale, maleabilă. Dacă este tare, osoasă, nu este bun. Și prin miros se poate deosebi. Usturoiul românesc are un miros specific plăcut, pe când cel de import miroase mai mult a parfum decât a usturoi. Se mai recunoaște și prin formă, dar asta nu știu dacă poate oricine să deosebească. Pentru mine e ușor, dar cei care nu sunt obișnuiți nu își pot da seama. Dar cea mai bună metodă e asta. Să fie maleabil la coadă și să nu aibă cozile foarte groase. În general, usturoiul care vine de afară vine cu cozile tăiate. Deci cea mai bună soluție ca să vezi dacă usturoiul este sau nu românesc este aceasta, ar trebui să aibă și coada ca să îți dai seama. Dar și dacă nu o are, codița care rămâne nu trebuie să fie foarte tare, osoasă. Dacă este tare, osoasă, se simte, nu este maleabilă, nu este românesc. Deci usturoiul românesc are codița foarte moale', declară sibianul Cazan Marius Lucian, mare cultivator de usturoi. 

Vezi AICI de ce e TOXIC usturoiul chinezesc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului