Ce murături poți face vara?

Alături de tot ce este servit în farfuriile noastre, există câteva produse alimentare care dau papilelor noastre gustative acel gust acru-sărat. Gurmanzii spun că fără ele mâncarea este incompletă. Despre ce este vorba? Evident, despre murături!

Cu toamna încă la orizontul îndepărtat și cu produsele de vară din abundență, mijlocul verii este momentul ideal pentru conserve și păstrarea conservelor. Fructele și legumele din anotimpul cald, castraveți, ardei și chiar pepeni, se pretează bine la murături, un proces cu randament ridicat, dar care necesită adesea un efort redus.

Ce murături poți face vara?

De la dulce la sărat, la picant și chiar amar, iată câteva rețete de murături de vară pe care ar trebui să le luăm în calcul.

Castraveți murați. Datorită aromei lor complexe, dulce-acrișoare, murăturile clasice de castraveți ridică în slăvi chiar și cele mai modeste sandvișuri. Trebuie să stea la murat două săptămâni pentru ca aroma să se dezvolte înainte de a-i servi.

Conopidă, morcovi și ardei iuți. Această variantă combină ardei iute, morcovi și ceapă cu buchețele de conopidă.

Sfeclă murată. Sfecla murată într-o gamă de culori diferite este ideală pentru a o adăuga în salate sau pentru a o mânca direct din borcan ca gustare.

Varză murată. Doar cu sare de conservă, poți transforma o umilă varză într-o varză gustoasă, economică și hrănitoare, care adaugă un plus de gust la orice, de la carne înăbușită la sandvișuri.

Pepene verde murat. Pepenele murat este o gustare de vară ușoară și răcoritoare. Îl poți mura întreg (de regulă pepenii mai mici) sau după ce mănânci miezul, nu este nevoie să arunci coaja, ci să o bagi la murat.

Ardei roșu copt murat cu usturoi. Du aroma ardeiului roșu copt la un alt nivel, lăsându-l la macerat într-o marinată cu ghimbir, zahăr și cuișoare.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar