Secretul orezului pufos, dezvăluit de un celebru bucătar. Trebuie să faci doar un singur lucru pentru a-l găti perfect
Cu legume sau fără, cu lapte sau cu puțin curry, orezul este o garnitură care se potrivește perfect cu orice tip de carne sau poate reprezenta desertul care aduce un zâmbet larg pe chipul celor dragi. Un celebru bucătar a dezvăluit care este secretul orezului pufos, gătit întotdeauna perfect.
Gătirea orezului pare o joacă de copii, dar în realitate, acest lucru se poate dovedi o mare provocare. Dacă nu este preparat corect, orezul se poate lipi, boabele pot deveni mult prea moi sau din contră, există riscul ca acestea să nu fie fierte suficient, lucru deloc plăcut.
Secretul orezului pufos, dezvăluit de un celebru bucătar
Secretul orezului pufos a fost dezvăluit de un celebru bucătar. Modalitatea prin care se poate obține această garnitură delicioasă este una banală. Monty Koludrovic, un bucătar cu experiență, a explicat că un orez gătit perfect nu are legătură cu raportul apă-orez, ci importantă este spălarea acestuia cu mare atenție înainte de a-l pune la fiert.
„Cel mai important lucru este spălarea orezului. Se spune că ar trebui spălat chiar și de 30 de ori. Amidonul există pe fiecare boabă de orez și când absorb apă, boabele nu mai au abilitatea de a se ridica la suprafață, astfel încât textura lor devine asemănătoare unei paste.”, a spus Monty Koludrovic, potrivit dailymail.co.uk.
Pentru a împiedica transformarea orezului într-o pastă, specialistul recomandă ca acesta să fie spălat de cât mai multe ori. Eliminarea amidonului va face ca orezul să își păstreze textura, devenind pufos, dar fiind bine gătit în același timp.
Daca nu ai idei, uite aici niste retete cu orez care iti pot alina foamea!
Foto: 123rf.com
Citește și:
Secretele unui mujdei de usturoi perfect. Iată rețetele de mujdei ale lui Radu Anton Roman
Burger de vită cu puţine calorii. O rețetă sănătoasă și fără grăsimi