Salată cu pui umplut în stil grecesc
4 porţii gata în 30 minute
Ingrediente necesare salatei cu pui umplut
– 400 g spanac congelat
– 2 linguri ceapă tocată
– 2 lingurițe ulei de măsline
– 1 linguriță mentă
– 100 g feta, sfărâmată
– 4 buc piept de pui fără pieliță
– O lingură de vin alb sau sherry
– ½ castravete, tăiat bucăți
– 400 g roșii, tăiate bucăți
– 1 ardei gras copt, tăiat fâșii
– 1 linguriță oregano
– ½ lămâie
– 2 lingurițe oțet de vin roșu
– 1 lingură ulei de măsline
Cum prepari salata cu pui umplut în stil grecesc
1 Decongelează spanacul. Sotează ceapa cu menta în uleiul de măsline. Adaugă spanacul, potrivește gustul de sare și piper și adaugă feta.
2 Crestează adânc fiecare bucată de piept de pui ca să faci un buzunar. Umple-l cu spanac, închide și fixează cu scobitori.
3 Așază carnea în tava de copt și unge cu ulei, stropește cu lămâie, adaugă vinul și puțină apă. Dă la cuptorul încins la semnul 4/180°C 25 minute.
4 Prepară salata din ingredientele rămase și apoi stropește cu ulei de măsline. Servește cu salata de legume și sucurile din tavă.
Îți recomandăm și această rețetă de salata greceasca, gata în 5 minute