Burgeri în stil grecesc
4 porții gata în 30 minute, 388 calorii per porție, 18 g grăsimi, 32 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării burgerilor în stil grecesc
– 1 ceapă, tocată
– 1 lingură ulei
– 1-2 linguri amestec de condimente
– 400 g carne tocată de vită și oaie
– 50 g castravete, tăiat felii subțiri
– 1 lingură oțet de vin alb
– 1 cățel de usturoi, zdrobit
– 100 g iaurt natur
– 4 chifle mici, prăjite
– Frunze de salată
Cum prepari burgerii în stil grecesc
1 Încinge uleiul și prăjește ceapa până când se înmoaie. Adaugă amestecul de condimente și ține pe foc 1-2 min. Combină carnea tocată cu ceapa și potrivește gustul de sare și piper. Modelează mici burgeri și păstrează-i la rece.
2 Șterge vasul cu hârtie absorbantă, adaugă ulei și prăjește burgerii 8 min pe o parte și apoi 5 min pe cealalată parte, până când se pătrund.
3 Între timp, stropește castravetele cu oțet și presară un praf de sare; lasă deoparte. Combină iaurtul cu usturoiul.
4 Servește burgerii cu chiflele prăjite cu astravete și sos de iaurt și multe frunze de salată.