Salată cu pește afumat
Cei care știu, își amintesc că de sărbători nu lipsea de pe masă bolul de salată cu pește afumat. Era un antreu care se prepara de Revelion, mai ales, dar și la zile onomastice și aniversări.
Salata de pește afumat este, de departe cea mai ieftină variată de salată pe care o poți face cu pește. Orice fel de pește afumat se poate folosi la această salată. Se pare că cei care au inventat acest preparat au fost dobrogenii care au folosit pește din Dunăre. Peștele afumat se prepară și cu cartofi fierți și se pot inventa ad-hoc fel și fel de salate sau chiar umplutură pentru… pizza.
Ingrediente:
- 100 g ardei gras
- 100 g ceapă
- 100 g pește afumat
- 1 lămâie
- 50 ml ulei de măsline
Timp de pregătire: 10 min
Tăiați rondele ceapa, ardeiul gras si lămâia. Indepărtati pielița si oasele pestelui, iar apoi desfaceți-l în fâșii. Adăugați sare și piper. Amestecați peștele cu ceapa, ardeiul și lămâia și serviți ca atare.