Salata Cezar

Se spune că Salata Cezar a apărut prin anii 20, inventată la repezeală de un bucătar italian. E simplu de făcut și este de fapt, o salată… improvizată cu resturi din bucătărie.

Legenda spune că un bucătar mexican, de origine italiană, Caesar Cardini, a preparat pe fugă într-un restaurant din Mexic această salată. Bucătarul Caesar a trebuit să pregătească, la repezeală, ceva de mâncare pentru un grup de actori, în condițiile în care nu prea mai avea decât resturi în frigider. Așa că a fost nevoit să improvizeze cu cele câteva ingrediente rămase în bucătărie. Deși foarte simplă și deloc spectaculoasă în ingrediente, salata Caesar a devenit peste ani o vedetă culinară.

Salata Cezar, ingrediente pentru 4 porții

Timp de gătit: 45 min.
550 calorii, 38 g grasimi per porție

Pentru sos:

  • 1 ou
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 cățel de usturoi mic, tăiat bucăți
  • 2 fileuri de anșoa – la alegere
  • 25 g parmezan, ras

Pentru salată:

  • 1 baghetă de 20 cm, tăiată felii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 25 g parmezan, ras
  • 200 g piept de pui, dezosat și curătat de pielițe
  • 2 salate crețe, spalate, scurse și rupte bucăți
  • 50 g parmezan răzuit fâșii mari

Mod de preparare

Sosul preparat special pentru această salată este mai consistent decât o simplă vinegretă și, de aceea este indispensabil pentru salata Cezar. Fierbeți oul timp de 4 minute, apoi treceti sub jet de apa rece și curățați-l de coajă. Amestecați-l foarte bine cu celelalte ingrediente pentru sos (cel mai bine într-un blender) și adăugați sare și piper.

Așezați feliile de pâine într-o tavă de copt și stropiți-le cu 2 linguri ulei de măsline. Presărați parmezan și dați-le la cuptor timp de 15 minute.
Între timp frigeți la foc potrivit carnea de pui, presarată cu un praf de sare; lăsați timp de 12 minute, până se pătrunde. Apoi tăiați fâșii.

Puneți foile de salată într-un bol încăpător și turnați sosul. Amestecați, pentru a se unge uniform, și după aceea împărțiți salata pe 4 farfurii. Deasupra așezati crutoanele, carnea si presărați parmezan.

Înainte de a servi, presărați piper negru, proaspăt măcinat.

Pofta buna!

Prăjitura cu portocale și migdale te ajută să uiți de tristețe și melancolie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar