Cum să sculptezi un dovleac în patru pași? Rețetă clătite din pulpa rămasă
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2022/10/175732737_m.jpg)
Dacă urmează să îți decorezi grădina sau casa cu flori de toamnă, poți adăuga și un dovleac sculptat. Ulterior, îl poți folosi pe post de felinar, adăugând o lumânare mică. De asemenea, cu pulpa rămasă poți pregăti clătite delicioase.
Iată patru pași simpli pentru a-ți sculpta propriul dovleac.
- Alege un dovleac mare și folosește un cuțit ascuțit și zimțat pentru a tăia vârful dovleacului.
- Folosind o lingură mare de servit, se scot semințele și fibrele și se aruncă. Apoi se îndepărtează o parte din pulpă.
- Cu un marker, desenează pe dovleac un contur simplu al unei fețe. Folosește un mic cuțit zimțat pentru a decupa ochii, nasul și gura.
- Pune o lumânare mică în interiorul dovleacului, aprinde-o și pune vârful dovleacului la loc.
Ce să faci cu pulpa de dovleac…
Descoperă moduri delicioase și hrănitoare de a servi dovleacul. Iată o rețetă fabuloasă pentru a găti clătite sănătoase. Ai nevoie de:
- 200 g de făină simplă
- ½ linguriță de praf de copt
- 200 ml lapte
- 100 g de dovleac făcut piure
- 1 ou, separat
Mod de preparare:
PASUL 1. Se răstoarnă făina într-un bol și se adaugă praful de copt. Se măsoară laptele într-un vas și se amestecă cu pulpa de dovleac, apoi se pune gălbenușul de ou.
PASUL 2. Se face o gaură în centrul făinii și se adaugă treptat amestecul de lapte până când se obține un aluat fără cocoloașe. Alternativ, răstoarnă totul într-un blender și bate-l.
PASUL 3. Se bate albușul de ou până devine tare, apoi se încorporează în aluat.
PASUL 4. Încălzește o tigaie antiaderentă și gătește 1 clătită mare sau 3 clătite mici pe rând (dacă faci clătite mici, folosește 1 lingură pentru fiecare). Așteaptă până când o mulțime de bule s-au ridicat în partea de sus și suprafața a început să se usuce înainte de a le întoarce, dar fii cu ochii pe bază pentru a te asigura că nu se rumenește prea tare. Repetă cu amestecul rămas.
Foto: 123RF