Rulada cu cacao, perfectă pentru cafeaua dimineții
Poftă de ceva dulce lângă o cafea tare și amară? Care să poată fi preparat rapid și fără a avea nevoie de prea multe ingrediente? Rețeta aceasta e cea pe care o cauți! Rulada cu cacao perfectă pentru cafeaua dimineții.
Ai nevoie (doar) de:
- 500 g de făină albă
- 125 ml de lapte
- două ouă
- un pachet praf de copt
- 125 g de unt
- coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală
- trei linguri de cacao de foarte bună calitate
Mod de preparare
Cerni făina, pui laptele la încălzit şi, după ce s-a încălzit pui în el margarina şi zahărul. Adaugi apoi şi praful de copt după ce l-ai dizolvat cu puţină zeamă de lămâie.
Torni compoziţia de lapte peste făină, adaugi sare, coajă de lămâie sau de portocală şi frămânţi, adăugând treptat cele două gălbenuşuri şi cele două albuşuri bătute spumă.
Când aluatul se desprinde de mână, îl acoperi şi îl laşi două minute.
După ce a crescut întinzi aluatul pe masă, apoi îl umpli cu cacao, îl rulezi şi îl pui la copt timp de 40 minute. Deasupra, după preferințe, poți pune ciocolată topită în prealabil la bain-marie și o lași la răcit.
Foto: Shutterstock
Citește și:
Cum faci cea mai aromată dulceață de soc? Este un deliciu culinar!
Un mic dejun ideal: chec cu banane. Iată rețeta în exclusivitate