Rulada cu banane, rețeta imbatabilă de sărbători a familiei Buble
Mama Lidiei Buble este o bucătăreasă desăvârșită! Mamă a 11 copii, aceasta pregătește în preajma sărbătorilor o ruladă cu banane, care le amintește celor dragi de perioada copilăriei.
Aflată de sărbători la Deva, în casa părintească, Lidia Buble a povestit și a arătat și imagini cu rulada de banane, o rețetă faimoasă a mamei sale, pe care o pregătește în preajma Crăciunului. Artista și-a amintit cum copiii veneau cu colindatul special pentru a mânca din această prăjitură irezistibilă.
Estera Buble, una dintre surorile Lidiei, de altfel cea cu care artista a participat în competiția Asia Express, a și postat rețeta pe canalul ei de Youtube.
„Asta este rețeta pe care o făceam la fiecare Crăciun cu mami și pentru care veneau colindatorii la noi 🙂 Știți că atunci când eram mici, știam la fiecare familie cam ce prăjituri ne așteptau și ne abțineam până acolo, ca sa putem să mâncăm preferatele noastre prăjituri :)) Sper să vă placă si vouă!'
Rulada cu banane, pas cu pas
Pentru blat:
- 6 ouă;
- 100 de grame de zahăr;
- 5 linguri de făină;
- 2 linguri de cacao
Se separă albușurile de gălbenușuri, se adaugă zahărul și se bate cu mixerul amestecul. Când obții o cremă consistentă, adaugă gălbenușurile, făina și cacao, în ploaie. Amestecă se toarnă într-o tavă, pe o foaie de copt, și se întinde uniform. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă pentru circa 20 de minute și se face proba scobitorii.
Pentru cremă:
- 1 ou;
- 150 g zahăr;
- 5 linguri de făină;
- 350 ml lapte;
- 4 plicuri zahăr vanilat;
- esență vanilie;
- 200 g unt.
Cu telul, se amestecă făină cu jumătate din cantitatea de lapte, apoi se adaugă oul și se omogenizează totul foarte bine.
Între timp, se scoate blatul de la cuptor și se rulează cu ajutorul foii de copt. Se acoperă cu un prosop, apoi se scoate la aer rece sau se pune la frigider pentru a se răci foarte bine.
Laptele rămas se amestecă cu zahărul și se pune la fiert, până ajunge la punctul de fierbere. Se adaugă puțină esență de vanilie. Compoziția inițială se pune în cea care e deja la fiert și se amestecă încontinuu, ca să nu se facă cocoloașe. Se lasă și crema la răcit
Untul, care e deja la temperatura camerei se bate foarte bine cu mixerul. În crema deja răcită se adaugă untul, lingură cu lingură, amestecând cu mixerul.
Umplută
- 2 banane mari
Se desface foaia de ruladă, iar dacă vi se pară uscată, o puteți însiropa. Se ia jumătate din cantitatea de cremă și se întinde foarte bine peste foaie. Cele două banane se pun, întregi, la baza foii de ruladă, peste cremă, într-o formă de S. Se rulează încet. Crema rămasă se amestecă cu puțină cacao și se pune deasupra. La final, se ornează după preferințe.
Citește și: Mâncăruri tradiționale de Crăciun
Foto: Instagram/captură YouTube