Rețeta vindecătoare cu miere și ierburi aromatice! Combinația ingenioasă cu o mulțime de utilizări

Din ce în ce mai mulți oameni încep să aibă mai multă încredere în tratamentele naturale, făcute din ingrediente simple, pe care le găsim în casă. Marele avantaj al acestora este că nu au efecte adverse asupra organismului, ba chiar aduc un plus de nutrienți benefici pentru sănătate.

Mierea este un aliment miraculous, bogat în aminoacizi, enzime, minerale și vitamine. Mai mult, este antibiotică, antiseptică, antifungică, conţine polifenoli și antioxidanți, poate trata alergiile sezoniere și contribuie la starea de bine în multe feluri.

Adăugă miere în orice fel de mâncare, în care crezi că se potrivește, pentru că este un deliciu. Aroma ei poate fi sporită cu ajutorul unor ierburi aromatice sau condimente, potrivit secretele.com. Mierea extrage umezeala, iar din acest motiv este foarte uşor de infuzat cu ierburi, condimente și alte arome. Există o rețetă de miere infuzată, se folosesc ierburi uscate, care o aromatizează și îi intensifică savoarea în doar o săptămână.

Această rețetă se păstrează la temperatura camerei și poate fi folosită în ceai, pentru prepararea prăjiturilor sau ca topping de înghețată. În plus, mierea poate fi aromatizata și cu plante, culese din grădină sau fructe proaspete, dar acestea conţin multă apă și va trebui ținută la frigider.

Rețeta vindecătoare cu miere și ierburi aromatice

Ingrediente:

  • 250 ml miere
  • 1- 2 linguri de  plante sau condimente uscate la alegere

Mod de preparare:

Ierburile sau condimentele se pun într-un borcan de sticlă curat, după care se toarnă mierea și se amestecă totul foarte bine. Borcanul se închide bine cu capac. Mierea se lasă la infuzat între cinci şi şapte zile (sau pe o perioadă mai lungă, pentru o aromă puternică). În fiecare zi sau o dată la două zile, borcanul se întoarce pentru a se amesteca bine mierea cu ierburile și condimentele.

După o săptămână se încălzește ușor borcanul cu miere într-o baie de apă caldă până când devine lichidă. După care se strecoară, astfel se înlătură ierburile sau condimentele. Mierea obținută în acest fel se depozitează la temperatură camerei.

Mod de consum:

  • Lavandă și păstăi de Cardamom: cu iaurt simplu, vegetal, înghețată de vanilie sau fructe, fructe proaspete de pădure.
  • Ghimbir măcinat și coajă de lămâie: ceai cald sau rece sau orice altă băutură naturală non-alcoolică. Astfel, băutura va devenit un excelent ajutor în digestie sau pentru întărirea imunităţii. Ghimbirul măcinat nu se poate strecura, iar această miere va fi cu atât mai condimentată cu cât stă mai mult.
  • Rozmarin și coajă de portocală: sosuri pentru salate sau pentru preparatele la grătar și la abur.
  • Boabe de piper şi salvie: brânză sărată (brie sau parmezan) sau cu felii de măr proaspăt.
  • Mere uscate şi scorţişoară: ceai cald, terci din ovăz, turtă de mălai sau se întinde pur şi simplu pe prăjituri, în locul glazurilor pe bază de zahăr.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Care sunt principalele simptome ale meningitei? Uite cum faci diferența între această afecțiune și o simplă răceală

De ce este bine să dormi pe spate? Trucuri preţioase care te vor ajuta să ai un somn odihnitor

Te dor genunchii, articulațiile și ligamentele? Iată tratamentul natural care îți redă mobilitatea în cel mai scurt timp

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Recomandari shopping
Mai multe din Culinar