Reţetă regală: raţă confiată

rata-confiata

Nu găteşti aşa ceva în fiecare zi – ai nevoie de puţină organizare şi timp de preparat dinainte. 4 porţii • gata în 1 oră şi 50 minute + plus timp de marinat şi de răcit • 505 calorii per porţie • 45 g grăsimi

■ 4 copane de raţă

■ 100 g sare grunjoasă

■ Câteva crenguţe de cimbru

■ 2 căţei de usturoi, tocat

■ 900 g untura de raţă sau de gâscă

Mod de preparare în patru paşi:

1. Cu o zi înainte, freacă copanele cu sarea, cimbrul şi usturoiul şi apoi pune-le cu toată sarea într-o pungă de plastic la rece 6 ore.

duck confit step II _R

2. Scutură sarea şi tapotează cu hârtie absorbantă. Pune untura la topit într-o caserolă mare. Adaugă carnea astfel încât să fie acoperită complet de grăsime.

duck confit step III_R

Lasă să fiarbă înabuşit la foc mic sau în cuptor la semnul 1/140°C 1 1⁄2 ore.

3. Verifică dacă s-a pătruns cu o ţepuşă şi lasă să se răcească în vas. Dă la rece peste noapte.

duck confit step IV_R

4. Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Scoate copanele din grăsime şi aşază-le pe grătar metalic pus deasupra tăvii de copt tapetată cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 20 minute.

duck confit step II _R

Sos de vin roşu

Într-un vas, pe foc, topeşte 25 g unt şi rumeneşte 1 ceapă mică, tocată 5 minute. Stinge cu 200 ml vin roşu, 200 ml supă limpede de pui şi 5 linguri compot de cireşe – opţional.

Lasă să fiarbă până când scade la jumatate.Combină 2 linguri făină cu puţină apă şi adaugă în vas. Lasă să fiarbă 5 minute până când se îngroaşă. Potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte cu friptura de raţă confiată.

Este bine de ştiut…

✔ Carnea absoarbe suficienta sare în 6 ore, apoi devine prea sărată.

✔ Dacă fierbi carnea la temperatură foarte scăzută poţi refolosi untura.

✔ Poţi rumeni carnea şi în vas pe foc dar va trebui să supraveghezi vasul, pe când dacă alegi să dai carnea la cuptor te poţi ocupa de invitaţi între timp.

✔ Copanele de raţă gătite astfel, literalmente se topesc în gură.

Vezi şi Clătite cu costiţă şi sirop

 

 

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare