Pui marinat la grătar cu sos de iaurt
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/11/pui-marinat-la-gratar-cu-sos-de-iaurt.png)
6 porții gata în 1 oră + timp de marinat, 308 calorii per porție, 21 g grăsimi, 9 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării puiului la grătar
500 g copane de pui dezosate, fără pieliță
Pentru marinată
2 lingurițe pastă de usturoi
2 lingurițe pastă de ghimbir
1 linguriță garam masala
150 g iaurt natur
Pentru sos
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 ceapă mare, tocată
2 lingurițe pastă de usturoi
2 lingurițe pastă de ghimbir
1 linguriță garam masala
¼ linguriță șofran
1 linguriță boia
1 baton scorțișoară
500 g suc de roșii gros
150 ml supă limpede de pui, fierbinte
75 g unt, topit
50 g unt de arahide
Zeama de la 1 lamâie
O mână pătrunjel proaspăt
Cum prepari puiul marinat
1 Într-o pungă de plastic pune carnea și ingredientele pentru marinat și lasă să stea 1 oră sau peste noapte.
2 Pentru a prepara sosul, încinge uleiul și sotează ceapa la foc mic 15 minute. Adaugă usturoiul, ghimbirul și condimentele, continuă sa ții pe foc 1 minut. Stinge cu supa și sucul de roșii și lasă să fiarbă la foc mic 20 minute.
3 Încinge grătarul la temperatura potrivită. Dă carnea la grill 10 -15 minute, întorcând până când se pătrunde. După 10 minute taie felii.
4 Îndepărtează scorțișoara și pasează sosul; adaugă untul, untul de arahide și carnea, sare, piper, zeama de lămâie și ornează cu pătrunjel proaspăt.