Pui marinat la grătar cu sos de iaurt

pui marinat la gratar cu sos de iaurt

6 porții gata în 1 oră + timp de marinat, 308 calorii per porție, 21 g grăsimi, 9 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării puiului la grătar

500 g copane de pui dezosate, fără pieliță

Pentru marinată

2 lingurițe pastă de usturoi

2 lingurițe pastă de ghimbir

1 linguriță garam masala

150 g iaurt natur

Pentru sos

1 lingura ulei de floarea-soarelui

1 ceapă mare, tocată

2 lingurițe pastă de usturoi

2 lingurițe pastă de ghimbir

1 linguriță garam masala

¼ linguriță șofran

1 linguriță boia

1 baton scorțișoară

500 g suc de roșii gros

150 ml supă limpede de pui, fierbinte

75 g unt, topit

50 g unt de arahide

Zeama de la 1 lamâie

O mână pătrunjel proaspăt

Cum prepari puiul marinat

1 Într-o pungă de plastic pune carnea și ingredientele pentru marinat și lasă să stea 1 oră sau peste noapte.

2 Pentru a prepara sosul, încinge uleiul și sotează ceapa la foc mic 15 minute. Adaugă usturoiul, ghimbirul și condimentele, continuă sa ții pe foc 1 minut. Stinge cu supa și sucul de roșii și lasă să fiarbă la foc mic 20 minute.

3 Încinge grătarul la temperatura potrivită. Dă carnea la grill 10 -15 minute, întorcând până când se pătrunde. După 10 minute taie felii.

4 Îndepărtează scorțișoara și pasează sosul; adaugă untul, untul de arahide și carnea, sare, piper, zeama de lămâie și ornează cu pătrunjel proaspăt.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar