Curry de pui întreg
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/03/curry-de-pui-intreg.png)
5 porții gata în 4 ore și 15 minute, 323 calorii per proție, 15 g grăsimi, 9 g carbohidrați
Ingrediente necesare
1 pui de circa 1,5 kg
Pentru pastă
1 ceapă
4 căței de usturoi, curățat
5 cm ghimbir proaspăt
1 lingură condiment garam masala
1 linguriță de chimen măcinat, coriandru, turmeric
1 lingură ulei de rapiță
1 cub concentrat de pui
50 g fulgi de cocos
1 lingură semințe de muștar negre
1 linguriță chimen și coriandru
3-4 frunze de mentă
1-2 buc chilli, tăiat
O mână frunze de coriandru proaspăt
6 linguri pastă picantă de mango – chutney
Cum prepari curry de pui întreg
1 Pentru a prepara pasta, toacă ceapa, usturoiul și ghimbirul și mărunțește-le împreună cu condimentele, uleiul, cubul de concentrat și 200 ml apă rece.
2 Combină fulgii de cocos cu pasta și mestecă bine ca să nu aibă cocoloașe.
3 Așază puiul într-un vas slow cooker și toarnă deasupra pasta, unge uniform, presară semințele, frunzele de mentă, chilli și fierbe 4 ore la foc mic, acoperit cu capac.
4 Servește cu frunzele de coriandru presărate deasupra, legume fierte la aburi, chifle proaspete și gogoșari în sos.
- Dacă ești atras de bucătăria indiană, află totul despre ghee (unt clarificat) și ce rețete poți pregăti cu el!