Pui umplut cu orez în stil mexican
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/03/pui-umplut-cu-orez-in-stil-mexican.png)
4 porții gata în 30 de minute, 467 calorii per porție, 11 g grăsimi, 41 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării puiului umplut
3 linguri ardei iute, tocat
pătrunjel proaspăt
25 g spanac, tocat
100 g telemea, sfărâmată
4 buc piept de pui
200 ml supă limpede de pui
1 linguriță ulei de măsline
2 buc ardei gras, tocat
150 g orez basmati
2 lingurițe condiment mexican
2×400 g roșii în suc
Cum prepari puiul umplut cu orez în stil mexican
1 Încinge uleiul la semnul 6/200 C. Mărunțește în blender ardeiul iute, pătrunjelul, spanacul și brânza. Dă la rece până când folosești.
2 Crestează cu cuțitul ascuțit fiecare piept de pui ca să faci un 'buzunar'. Umple cu câte o lingură din pasta obținută și fixează cu scobitoarea. Așază într-un vas adâncit rezistent la cuptor.
3 Toarnă deasupra supa de pui și presară umplutura rămasă. Dă la cuptor 25 minute, până când se pătrunde.
4 Între timp, încinge uleiul într-un vas și prăjește ardeiul 4-5 minute, până când se pătrunde. Adaugă orezul și condimentul și prăjește 2 minute. Stinge cu roșiile în suc, adaugă sosurile din tava cu carne și adu la punctul de fierbere. Micșorează flacăra, acoperă cu capac și lasă să fiarbă înăbușit 12 minute.
5 Îndepărtează scobitorile din pieptul de pui și servește cu orezul presărat cu pătrunjel proaspăt, tocat.