Combinaţia de dulce cu sărat dintre brânză, costiţă şi sirop este inedită şi delicioasă. 6 porţii • Gata în 20 min +timp de răcire • 382 calorii per porţie • 20 g grăsimi
■ 25 g unt, topit şi răcit
■ 225 g făină integrală
■ 2 1⁄2 linguriţe praf de copt
■ 1 linguriţă zăhar tos
■ 250 ml lapte
■ 2 ouă
■ Ulei de floarea soarelui pentru prăjit
■ 12 felii de costiţă
■ 6 linguri caşcaval sau telemea răzuită
■ Sirop de arţar pentru stropit
1 Combină cu telul electric untul, făina, praful de copt, zahărul, laptele, ouale şi 1 linguriţa de sare. Acoperă vasul şi dă la rece 30 minute.
2 Unge cu puţin ulei o tigaie neadezivă şi toarnă o lingură de aluat. Când observi că apar mici bule, întoarce clătita şi lasă să se rumenească.
Procedează astfel cu aluatul rămas şi pune clătitele una peste alta, separate cu hârtie de copt. Păstrează la cald până în momentul servirii.
3 Rumeneşte costiţa la grill până când devine crocantă şi serveşte cu clătitele presarate cu caşcaval sau telemea răzuită şi stropite cu sirop de arţar.
Clătitele sunt perfecte pentru brunchul de weekend! Ce poate fi mai plăcut decât să leneveşti în pat până spre prânz, cu o tavă plină de bunătaţi… Savurează!