Pui la cuptor cu chorizo și dovleac
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/02/pui-la-cuptor-cu-chorizo-si-dovleac.png)
6 porții gata în circa 2 ore, 374 calorii per porție, 11 g grăsimi, 17 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării puiului la cuptor
1 dovleac de plăcintă curățat de coajă, tăiat bucăți
2 cepe roșii, tăiate sferturi
6 căței de usturoi, necurățați
2 linguri ulei de măsline
1 pui de circa 1,75 kg
5 felii chorizo
Câteva crenguțe de cimbru
6 roșii, tăiate sferturi
Cum prepari puiul la cuptor cu chorizo si dovleac
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200˚C. Așază legumele în tava de copt și stropește cu 1 lingură ulei.
2 Așază puiul deasupra legumelor și pune deasupra chorizo; stropește cu uleiul rămas. Pune cimbrul în cavitatea puiului și printre legume. Dă la cuptor 1 oră.
3 Scoate puiul din tavă și adaugă roșiile în tavă. Așază din nou puiul deasupra legumelor și unge-l cu sucurile din tavă. Dă din nou la cuptor 30-40 minute, până când carnea se pătrunde complet.
4 Lasă puiul să stea deoparte 10 minute înainte de a-l porționa. Dă legumele din nou la cuptor 10 minute. Porționează friptura și servește cu legumele și cartofii fierți.
Adaptează rețeta și folosește legume de sezon, e la fel de bună în orice variantă.