Pui la cuptor cu chorizo și dovleac

pui la cuptor cu chorizo si dovleac

6 porții gata în circa 2 ore, 374 calorii per porție, 11 g grăsimi, 17 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării puiului la cuptor

1 dovleac de plăcintă curățat de coajă, tăiat bucăți

2 cepe roșii, tăiate sferturi

6 căței de usturoi, necurățați

2 linguri ulei de măsline

1 pui de circa 1,75 kg

5 felii chorizo

Câteva crenguțe de cimbru

6 roșii, tăiate sferturi

Cum prepari puiul la cuptor cu chorizo si dovleac

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200˚C. Așază legumele în tava de copt și stropește cu 1 lingură ulei.

2 Așază puiul deasupra legumelor și pune deasupra chorizo; stropește cu uleiul rămas. Pune cimbrul în cavitatea puiului și printre legume. Dă la cuptor 1 oră.

3 Scoate puiul din tavă și adaugă roșiile în tavă. Așază din nou puiul deasupra legumelor și unge-l cu sucurile din tavă. Dă din nou la cuptor 30-40 minute, până când carnea se pătrunde complet.

4 Lasă puiul să stea deoparte 10 minute înainte de a-l porționa. Dă legumele din nou la cuptor 10 minute. Porționează friptura și servește cu legumele și cartofii fierți.

Adaptează rețeta și folosește legume de sezon, e la fel de bună în orice variantă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar