Platou cu salată de pui fript
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/01/platou-cu-salata-de-pui-fript.png)
8 porții sau 4 ca fel principal gata în 50 minute + timp de marinat, 330-660 calorii per porție, 8,5-17 g grăsimi, 16-32 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării platoului cu salată de pui fript
1 pui tăiat în 8 bucăți
300 ml lapte bătut
50 g făină cu factor de creștere
50 g făină de orez
2 căței de usturoi, zdrobit
1 ¼ linguriță piper alb măcinat
1 ½ linguriță boia iute
Un praf generos de chilli
1 ½ linguriță condiment chinezesc 5 condimente
1 linguriță oregano
1 linguriță cimbru
500 g roșii cireașă cu vrej
1 lingură ulei
1 linguriță oțet de mere
¾ linguriță muștar de Dijon
¾ linguriță miere
Salată verde, ruptă
O mână de creson – opțional
Cum prepari platoul cu salată de pui fript
1 așază carnea într-un bol și toarnă aproape tot laptele bătut – lasă deoparte 75 ml pentru vinegretă. Dă la rece 3 ore sau peste noapte. Încinge cuptorul la semnul 7/220 C. scoate carnea din frigider.
2 Combină făinurile, usturoiul, piperul, un praf de sare, condimentele și verdeața. Scoate carnea din bol, usucă cu prosop de hârtie și dă prin amestecul de condimente. Așază pe tava de copt și dă la cuptor 40-45 minute. În ultimele 5 minute adaugă în tavă roșiile unse cu uleiul.
3 Combină oțetul, muștarul, mierea, laptele bătut și potrivește gustul de sare și piper. Așază frunzele de salată pe platoul de servit, pune deasupra carnea și roșiile rumenie și stropește cu vinegreta.