Rețeta personală de clătite a Reginei Elisabeta a II-a. Ingredientul secret l-a dezvăluit chiar ea într-o scrisoare

Dacă nu știi ce să mai pregătești ca desert la una dintre mesele principale, iată o rețetă de clătite pe care să o încerci, grație Reginei Elisabeta a II-a.

Regina a dezvăluit rețeta sa personală pentru clătite scoțiene delicioase într-o scrisoare publicată în 2013 într-o carte intitulată Letters of Note (Scrisori cu note) de către autorul Shaun Usher. Majestatea Sa i-a trimis scrisoarea fostului președinte american Dwight Eisenhower, pe când avea doar 34 de ani, împreună cu câteva dintre sfaturile sale de gătit pentru a-l ajuta pe președinte să exceleze în bucătărie. Se pare că clătitele sunt un deliciu preferat printre membrii familiei regale.

Președintele de atunci și soția sa, Marnie, au vizitat-o pe regină la proprietatea sa din Balmoral, în Scoția, și se pare că președintele a fost atât de încântat de modul în care Majestatea Sa gătește încât a decis să îi împărtășească rețeta ei.

„Stimate domnule președinte, văzând o fotografie cu dumneavoastră în ziarul de astăzi, stând în fața unui grătar care frigea prepelițe la grătar, mi-am amintit că nu v-am trimis niciodată rețeta clătitelor pe care v-am promis-o la Balmoral. Sper că le veți considera reușite”, a scris Regina Elisabeta a II-a, potrivit Hello Magazine.

Regina a inclus, de asemenea, sfaturi personale de coacere.

„Deși cantitățile sunt pentru 16 persoane, atunci când sunt mai puține, în general pun mai puțină făină și lapte, dar folosesc celelalte ingrediente așa cum sunt indicate”, a scris ea.

„Am încercat, de asemenea, să folosesc sirop de zahăr sau melasă în loc de zahăr exclusiv și poate fi și asta foarte bun. Cred că amestecul trebuie bătut foarte mult în timpul preparării și nu trebuie să stea prea mult timp înainte de a fi gătit”, a adăugat regretatul monarh.

Rețeta personală de clătite a Reginei Elisabeta a II-a

Ingrediente (pentru 16 persoane):

  • 4 căni de făină (aproximativ 1 kg)
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 2 căni de lapte
  • 2 ouă întregi
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurițe de cremă de tartar
  • 2 linguri de unt topit

Mod de preparare:

Pasul 1
Bate ouăle, zahărul și aproximativ jumătate din lapte.

Pasul 2
Adaugă făina și amestecă bine, adăugând restul de lapte, după caz.

Pasul 3
Adaugă bicarbonatul și crema de tartar, apoi încorporează untul topit.

Pasul 4
Se încălzește o tigaie sau o plită în care se pune puțin unt topit. Toarnă două sau trei linguri mari de aluat (asigură-te că nu se ating între ele) – acestea vor fi „clătite scoțiene”.

Pasul 5
Când aluatul face bule pe deasupra, întoarce fiecare clătită. Acestea sunt gata când fiecare parte este ușor rumenită.

Se pot servi cu fructe, gem sau ciocolată după gust.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar