Rețetă delicioasă de post! Cum să faci cel mai bun humus pe care l-ai gustat vreodată

Dacă te-a hotărât să ții tot Postul Paștelui, dar nu prea știi cum să îți faci un meniu mai variat, atunci cu siguranță această rețetă este potrivită pentru tine. Este o idee foarte bună pentru a fi servită ca o gustare, dar și ca un fel principal. Este vorba despre o rețetă originală de humus pe care o poți personaliza după gustul tău.

Humusul este o alegere bună pentru zilele în care ții post și nu numai, dar este în același timp și un preparat foarte sănătos și gustos. Iată cât de simplu și rapid se prepară această rețetă.

Ingrediente: 

  • 200 g de naut uscat  sau la conserva
  • sucul de la o lămâie
  • doi caței de usturoi (dacă nu îți place gustul de usturoi îl poți elimina)
  • 100 ml de tahini (pasta de susan)
  • două linguri de ulei de masline
  • Sare și piper după gust
  • boia de ardei
  • un avocado (opțional)
  • ardei copți (opțional)
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare:

Dacă nu folosești năut din conservă, trebuie să îl fierbi în prealabil până se înmoaie. Dacă alegi năut din conservă, atunci trebuie doar să îl scurgi de zeamă. Păstrează zeama, pentru că vei avea nevoie de ea ca să diluezi humusul. Apoi pune toate ingredientele într-un blender. Dacă vrei un humus mai aromat, poți adăuga un avocado sau un ardei copt. Mixează bine toate ingredientele, până când obții o pastă omogenă. Nu uita să guști din când în când humusul, să vezi dacă mai este nevoie să adaugi ulei de măsline, suc de lămâie sau condimente.

Când este gata, pune humusul într-un bol și presară deasupra verdeață (mărar sau pătrunjel) după gust, și puțină boia.

Se servește cu o lipie integrală, pâine prăjită integrală sau legume crude, cum ar fi ardei gras sau castraveți, după preferințe.

Poftă bună!

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ciorba de salată de post

De post – Găluşte cu prune, ca la mama acasă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar