Reţetă de iaurt de casă

Dacă îţi place iaurtul, îţi propunem să încerci această reţetă de iaurt de casă, un preparat uşor de obţinut, delicios şi sănătos. Iaurtul făcut în casă poate fi consumat atât la micul-dejun, cât şi ca gustare.

iaurt de casa

INGREDIENTE

1 litru lapte de ţară

4 linguri de smântână cu procent ridicat de grăsime

Fructe uscate, miere de albine, esenţă de vanilie (opţional)

MOD DE PREPARARE

Pune la fiert laptele şi amestecă prin el din când în când pentru a nu se lipi de oală. În momentul în care începe să facă spumă, ia-l de pe foc, acoperă-l cu un prosop şi lasă-l la răcit aproximativ o oră.

Varsă laptele într-un recipient din lut sau din sticlă şi încorporează smântâna ţinută la temperatura camerei, amestecând continuu. Acest recipient se acoperă şi se păstrează la o temperatură ridicată – în jur de 40°C. Toamna şi iarna, îl poţi depozita lângă calorifer, primăvara şi vara îl poţi scoate afară, dar nu în bătaia directă a razelor soarelui. Gustă din el a doua zi. Dacă este suficient de acru, introdu-l în frigider pentru câteva ore, după care îl poţi consuma. Dacă îţi place gustul ceva mai acru, mai lasă-l la căldură timp de alte câteva ore.

Opţional, poţi adăuga în acest delicios iaurt de casă fructe uscate, miere de albine sau câteva picături de esenţă de vanilie.

 

Autor: Oana Anghel

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich