Rețeta de foccacia a lui Jamie Oliver

Se spune că foccacia este un precursor al pizzei, fiind una dintre cele mai vechi pâini din Italia. Se crede că își are originea la etrusci. Primele focaccia au fost făcute din făină, apă și sare iar această compoziție simplă însemna că puteau fi gătite folosind orice sursă de căldură disponibilă la momentul respectiv – cel mai adesea în vatra focurilor din case. Aluatul se aplatiza peste o lespede de piatră și gătit sub cenușa fierbinte, de unde și numele latinesc, panis focacius („pâine de vatră').

De-a lungul secolelor, rețetele de focaccia au devenit mai elaborate. Astăzi se adaugă în mod obișnuit drojdie, aluatul de bază include ulei de măsline, iar în compoziție sunt adesea adăugate ierburi, șuncă, brânză sau alte ingrediente. În patria sa, focaccia este probabil cel mai strâns legată de Genova, pe Riviera Italiană, unde este cunoscută ca pizza genovese și este acoperită cu ceapă și ierburi sotate felii subțiri. În jurul orașului Bologna este cunoscută sub numele de crescentina, iar în Toscana și în părți din centrul Italiei devine schiacciata. Cele mai cunoscute forme de focaccia au o crustă aurie, ușor sărată și un centru moale. Cu toate acestea, textura variază în funcție de regiune, iar aromele variază în funcție de ingrediente.

Rețeta de foccacia a lui Jamie Oliver

INGREDIENTE:
• 500 g făină
• 325 ml apă caldă
• 7 g drojdie uscată
• 2 prafuri sare și piper
• roșii cherry
• 3 cartofi fierți
• 1 ceapă roșie
• ulei de măsline
• frunze uscate de baby spanac

MOD DE PREPARARE:
1. Puneți drojdia în apă călduță și amestecați-o foarte bine. Într-un castron amestecăm făina cu sarea și puțin ulei de măsline și apoi turnăm apa calduță peste făină.
2. Se amestecă cu o lingură până se împletește și apoi se începe frământarea. Face-ți acest lucru timp de 10 minute. Lăsați aluatul la dospit timp de 40 de minute sau puneți-l la frigider pentru a doua zi.
3. Se modelează focaccia și înainte de a o pune în tavă puneți un strat de făină. Adăugați ulei de măsline și faceți multe găuri în aluat. Începeți să faceți blatul focaccia. Apoi adaugați niște cartofi fierți zdrobiți, bucăți de ceapă roșie și jumătate de roșii cherry.
4. Lăsați la dospit aluatul sub un prosop umed încă 45 de minute. Când este gata, adăugați sare și apoi coaceți timp de 20-25 de minute la 200 de grade Celsius sau 400 F.

Oana Gabriela Ceaușel

Cea mai bună tartă aperitiv

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar