Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui de pâine care necesită un singur gram de drojdie
Chef Sorin Bontea a dezvăluit celor cărora le place să gătească pâine care este rețeta minune cu un singur gram de drojdie. Celebrul bucătar propune o rețetă inedită de pâine care are o crustă și un gust divin.
Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui de pâine care necesită un singur gram de drojdie
„Salut! Iată rețeta minune cu un singur gram de drojdie. Mie îmi place foarte mult pâinea așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile.
Ingrediente:
1 kg de făină
20g de sare
1g de drojdie
780ml apă caldă
„O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot.
Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund.
O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.
Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”
După cele 12 ore, chef Sorin Bontea împarte coca în două, o împăturește trăgând „ca la brânzoaice” colțurile de „cam opt ori” către centru și mai lasă coca la dospit încă 50 de minute într-un bol/coș cu puțină făină pe margine (la temperatura camerei).
Între timp, cuptorul trebuie încălzit la 250 de grade Celsius. Chef Sorin Bontea introduce apoi o cratiță de fontă în cuptor pentru a se încinge 20-30 de minute.
Pune coca dospită în cratița din fontă încălzită în prealabil și o lasă (cu capacul pus) timp de 30 de minute în cuptor, la 250 de grade.
După cele 30 de minute, capacul se scoate și mai este lăsată 10-15 minute, în funcție de cât de rumenă ne dorim să fie.
„Știu că durează foarte mult, dar, cred eu, că merită așteptarea.”
Vezi această postare pe InstagramAșa cum v-am promis, vă las aici rețeta mea pentru pâine. Spor la gătit!
Foto: Instagram
Citește și:
Dieta cu ajutorul căreia Lavinia Pîrva vrea să dea jos 4 kg într-o lună. Ce va mânca solista zilnic?