Rețeta de cup-cake, mai simplu de atât nu există!
Prăjiturile cup-cake sau brioșe sau madlene… se prepară simplu și fără bătăi de cap.
VEZI FOTOPOZA (1 / 5)Adevărata artă a acestor prăjituri o constituie crema cu care se ornează deasupra. Abia acolo se vede măiestria de masterchef: modul artistic cum este așezat toppingul, culoarea aleasă, gustul și aromele, artificiile stilistice din fulgi, steluțe, bomboane, fructe confiate sau praf de zâne cu care se ornează aceste cup-cake-uri, le transformă în adevărate bijuterii dulci. Haideți să vedem care este rețeta de bază a acestor torturi în miniatură:
Rețeta cup-cake, ingrediente
120 g unt la temperatura camerei
230g zahăr
3 linguri ulei
2 ouă mari
180g făină
1 plic praf de copt
¼ linguriță sare
125ml smântână lichidă
o linguriță extract de vanilie
Lăsați untul și ouăle să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Acest lucru va face untul mai ușor de amestecat. Ouăle la temperatura camerei permit pătrunderea aerului în aluat pentru o textură mai ușoară. Mai întâi amestecăm untul și zahărul până ce zahărul nu se mai simte în compoziție. Punem apoi cele 3 linguri de ulei și vanilia.
Adăugăm pe rând cele 2 ouă, făina, praful de copt, sarea, și mixăm bine.
La final, punem smântâna lichidă și mixăm totul.
Pentru impresia artistică putem adăuga bombonele mici colorate în compoziție. Într-o tavă specială de brioșe se umple fiecare orificiu cu compoziție, până la jumate. Se coc 15-17 minute sau până trec testul scobitorii.