Rețeta de cup-cake, mai simplu de atât nu există!

Prăjiturile cup-cake sau brioșe sau madlene… se prepară simplu și fără bătăi de cap.

poza-1SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

Adevărata artă a acestor prăjituri o constituie crema cu care se ornează deasupra. Abia acolo se vede măiestria de masterchef: modul artistic cum este așezat toppingul, culoarea aleasă, gustul și aromele, artificiile stilistice din fulgi, steluțe, bomboane, fructe confiate sau praf de zâne cu care se ornează aceste cup-cake-uri, le transformă în adevărate bijuterii dulci. Haideți să vedem care este rețeta de bază a acestor torturi în miniatură:

Rețeta cup-cake, ingrediente
 120 g unt la temperatura camerei
 230g zahăr
 3 linguri ulei
 2 ouă mari
 180g făină
 1 plic praf de copt
 ¼ linguriță sare
 125ml smântână lichidă
 o linguriță extract de vanilie

Lăsați untul și ouăle să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute. Acest lucru va face untul mai ușor de amestecat. Ouăle la tempe­ratura camerei permit pătrunderea aerului în aluat pentru o textură mai ușoară. Mai întâi amestecăm untul și zahărul până ce zahărul nu se mai simte în compoziție. Punem apoi cele 3 linguri de ulei și vanilia.

Adăugăm pe rând cele 2 ouă, făina, praful de copt, sarea, și mixăm bine.

La final, punem smântâna lichidă și mixăm totul.

Pentru impresia artistică putem adăuga bombonele mici colorate în compoziție. Într-o tavă specială de brioșe se umple fiecare orificiu cu compoziție, până la jumate. Se coc 15-17 minute sau până trec testul scobitorii.

Rețeta personală de clătite a Reginei Elisabeta a II-a. Ingredientul secret l-a dezvăluit chiar ea într-o scrisoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar