Pudding clasic servit cu cremă de ou

pudding clasic

8 porții gata în 15 minute + timp de fierbere la aburi

Ingrediente necesare pentru puddingul clasic

Pentru pudding

– 175 g unt

– 4 linguri miere

– 1 lingură melasă neagră

– 175 g zahăr brun

– 3 ouă bătute

– Coaja răzuită de la ½ lămâie

– 175 g făină cu factor de creștere

– ½ linguri lapte de migdale – opțional

Pentru cremă

– 250 ml frișcă de soia

– 250 ml lapte de migdale

– Semințele de la 1 baton vanilie

– 5 gălbenușuri

– 50 g zahăr tos

– 1 linguriță amidon fără gluten

Cum prepari puddingul clasic

1 Unge cu unt un bol de 1 litru și toarnă mierea și melasa.

2 Cu ajutorul telului electric combină untul, zahărul, adaugă ouăle și încorporează-le pe rând, omogen. Adaugă coaja de lămâie, făina și încorporează-le delicat. Diluează compoziția cu laptele.

3 Toarnă compoziția în bol și nivelează suprafața. Acoperă bolul cu hârtie de copt dublă și apoi cu folie de aluminiu. Leagă cu sfoară și așază bolul într-un vas umplut cu apă fierbinte până la jumătate și fierbe 2 ore.

4 Pentru a prepara crema de ou, încălzește laptele, frișca lichidă și vanilia până când ies aburi. Între timp, într-un bol bate gălbenușurile cu 2 linguri
zahăr și amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu. Pune crema la fiert și lasă să fiarbă la foc mic 3-4 minute, până când se îngroașă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar