Pudding clasic servit cu cremă de ou
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/10/pudding-clasic.png)
8 porții gata în 15 minute + timp de fierbere la aburi
Ingrediente necesare pentru puddingul clasic
Pentru pudding
– 175 g unt
– 4 linguri miere
– 1 lingură melasă neagră
– 175 g zahăr brun
– 3 ouă bătute
– Coaja răzuită de la ½ lămâie
– 175 g făină cu factor de creștere
– ½ linguri lapte de migdale – opțional
Pentru cremă
– 250 ml frișcă de soia
– 250 ml lapte de migdale
– Semințele de la 1 baton vanilie
– 5 gălbenușuri
– 50 g zahăr tos
– 1 linguriță amidon fără gluten
Cum prepari puddingul clasic
1 Unge cu unt un bol de 1 litru și toarnă mierea și melasa.
2 Cu ajutorul telului electric combină untul, zahărul, adaugă ouăle și încorporează-le pe rând, omogen. Adaugă coaja de lămâie, făina și încorporează-le delicat. Diluează compoziția cu laptele.
3 Toarnă compoziția în bol și nivelează suprafața. Acoperă bolul cu hârtie de copt dublă și apoi cu folie de aluminiu. Leagă cu sfoară și așază bolul într-un vas umplut cu apă fierbinte până la jumătate și fierbe 2 ore.
4 Pentru a prepara crema de ou, încălzește laptele, frișca lichidă și vanilia până când ies aburi. Între timp, într-un bol bate gălbenușurile cu 2 linguri
zahăr și amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu. Pune crema la fiert și lasă să fiarbă la foc mic 3-4 minute, până când se îngroașă.