Orez cu lapte

orez cu lapte

6 porții gata în 30 minute, 295 calorii per porție, 8 g grăsimi, 46 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării orezului cu lapte

– 1,2 l lapte integral

– 1 baton vanilie, crestat pe lungime, semințele răzuite

– 120 g orez cu bobul rotund

– 4 linguri zahăr

Pentru sosul de fructe

– 300 g coacăze negre

– 4 linguri zahar tos

Cum prepari orezul cu lapte

1 Într-un vas cu baza dublă pune laptele, batonul de vanilie și semințele, zahărul și orezul, adu la punctul de fierbere și apoi lasă să fiarbă la foc mic 30-35 minute, amestecând frecvent, pâna când orezul se pătrunde.

2 Pentru a prepara sosul de fructe, așază fructele și zahărul într-un vas pe foc și lasă să fiarbă la foc mic 5 minute.

3 Scoate fructele cu spumiera și așază-le într-un bol; pune sosul din nou la foc ca să se îngroașe și apoi pune fructele la loc în vas. Porționează orezul cu lapte în boluri și servește cu o lingura de sos deasupra.

Incearca si aceasta reteta de orez cu lapte, un desert rapid si delicios

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar