Pudding cald cu mere și cremă de vanilie

Puddingul cald cu mere este un desert consistent, iar dacă îl servești cu cremă de vanilie este o splendoare! Cum se face:

pudding-cald-mere-vanilie

• 6 porții • Gata în 50 min • 473 calorii per porții • 21g grasimi

INGREDIENTE

■ 500 g mere, curațate și tocate

■ 200 g afine

■ 125 g zahar tos

■ Zeama și coaja rasa de la 1 portocala

■ ½ lingurița esența de migdale

■ Crema de vanilie pentru servit

Pentru crusta crocantă

■ 175 g faina integrala

■ 60 g migdale macinate

■ 90 g unt racit, taiat cuburi

■ 75 g zahar tos

■ 30 g fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Soteaza merele pe foc cu 2 linguri apa, 5 min, pâna încep sa se înmoaie. Ia vasul de pe foc, adauga afinele, zaharul tos, coaja și zeama de portocala, esența de migdale și amesteca.

2 Porționeaza fructele în 6 boluri rezistente la cuptor sau pune într-un vas de 1,7 litri.

3 Pentru crusta crocanta combina faina și untul într-un tocator electric pâna când are aspect de pesmet. Adauga zaharul și fulgii de migdale și combina.

4 Presara compoziția peste fructe și da la cuptor 20-25 min sau 30 min daca e vorba de un singur vas mare, pâna când se rumenește ușor. Servește cu crema de vanilie calda.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar