Pudding cald cu mere și cremă de vanilie
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/11/pudding-cald-mere-vanilie.jpg)
Puddingul cald cu mere este un desert consistent, iar dacă îl servești cu cremă de vanilie este o splendoare! Cum se face:
• 6 porții • Gata în 50 min • 473 calorii per porții • 21g grasimi
INGREDIENTE
■ 500 g mere, curațate și tocate
■ 200 g afine
■ 125 g zahar tos
■ Zeama și coaja rasa de la 1 portocala
■ ½ lingurița esența de migdale
■ Crema de vanilie pentru servit
Pentru crusta crocantă
■ 175 g faina integrala
■ 60 g migdale macinate
■ 90 g unt racit, taiat cuburi
■ 75 g zahar tos
■ 30 g fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Soteaza merele pe foc cu 2 linguri apa, 5 min, pâna încep sa se înmoaie. Ia vasul de pe foc, adauga afinele, zaharul tos, coaja și zeama de portocala, esența de migdale și amesteca.
2 Porționeaza fructele în 6 boluri rezistente la cuptor sau pune într-un vas de 1,7 litri.
3 Pentru crusta crocanta combina faina și untul într-un tocator electric pâna când are aspect de pesmet. Adauga zaharul și fulgii de migdale și combina.
4 Presara compoziția peste fructe și da la cuptor 20-25 min sau 30 min daca e vorba de un singur vas mare, pâna când se rumenește ușor. Servește cu crema de vanilie calda.