Tartă cu afine
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/11/tarta-ciocolata.jpg)
Această tarta cu afine de inspirație americana este ușor de făcut, dar la fel de surprinzătoare întotdeauna.
* 8 porții * gata în 25 de minute * 563 calorii per porție
INGREDIENTE
100 g unt
400 g biscuiți digestivi cu ciocolata, zdrobiți
400 g crema de brânza de vaci dietetica
5 linguri crema de lamâie
1 lingurița esența de vanilie
500 g afine
50 g zahar tos
2 linguri lichior de coacaze
4 linguri jeleu de coacaze
50 g ciocolata amaruie, tocata
MOD DE PREPARARE
1 Într-un vas larg, pe foc topește untul și apoi ia vasul de pe foc și adauga biscuiții; amesteca pentru a se combina.
2 Toarna compoziția în forma de tarta cu marginile canelate de 20 cm, preseaza într-un strat uniform și apoi da la congelator pentru a se întari.
3 Într-un bol larg pune crema de brânza de vaci, crema de lamâie și esența de vanilie li amesteca pentru omogenizare. Toarna crema în forma, niveleaza suprafața și da la rece.
4 Într-un vas pe foc pune afinele, alcoolul, zaharul și încalzește pâna când fructele se înmoaie. Adauga jeleul și ține pe foc pâna când se topește și se încalzește. Toarna fructele peste crema.
5 Da ciocolata la microunde 1 min la temperatura medie, lasa sa se topeasca 1 min și apoi amesteca. Stropește fructele cu ciocolata topita.