Glutenul din făină este responsabil pentru anumite probleme de sănătate și chiar alergii. Iată o prăjitură de ciocolată fără gluten:
* 4-6 porții * timp de preparare 1 h 20 min
foto prăjitură de ciocolată fără făină Shutterstock
INGREDIENTE
6 linguri semințe de in măcinate
400 g fasole azuki (fiartă și scursă)
75 ml ulei de floarea soarelui
200 g zahăr brun
55 g cacao pudră, neîndulcită
55 g migdale măcinate
1 linguriță praf de copt fără gluten
1 esență de vanilie
100 g ciocolată neagră, fără lapte
apă
MOD DE PREPARARE
1. Încălzește cuptorul la 180 de grade, apoi tapetează cu hârtie de copt tava pentru prăjitură.
2. Într-un castron, amestecă semințele de in măcinate cu 9 linguri de apă, apoi lasă deoparte, ca inul să absoarbă apa.
3. Mixează fasolea azuki până se face o pastă omogenă, apoi amestecă bine cu semințele de in, uleiul de floarea soarelui, zahărul, cacaoa, migdalele măcinate, esența de vanilie și praful de copt. Aluatul trebuie să fie omogen.
4. Taie ciocolata neagră grosier și adaugă în aluat, amestecă până se incorporează.
5. Toarnă aluatul în tava de copt și dă-o la cuptor pentru aproximativ o oră. Las-o să se răcească un pic, apoi servește.
Poftă bună!