Porc stir-fry rapid
Înlocuiește tocănița clasică – de care probabil te-ai și săturat – cu o rețetă rapidă și gustoasă. Cum am făcut noi porcul stir-fry:
* 4 porții * timp de preparare 15 minute
INGREDIENTE
■ 2 linguri ulei de floarea soarelui
■ 3 linguri sos de soia
■ 4 căței de usturoi, zdrobit
■ 1 linguriță semințe de susan
■ 1 linguriță praf de chilli
■ 1 linguriță pastă de chilli
■ 1 ardei gras, tăiat felii
■ 100 g porumb fraged, tăiat felii pe lungime
■ 1 legătură ceapă verde, tăiată orizontal, păstrează câteva deoparte pentru ornat
■ 350 g carne de porc fără grăsime, tăiată fâșii
■ 250 g orez brun fiert
■ 1 lingură ulei de susan
MOD DE PREPARARE
1 Combina 1 lingura ulei de floarea soarelui, sosul de soia, usturoiul, susanul, chilli – pasta și praful.
2 Încinge wok-ul la temperatura maxima și adauga uleiul ramas și prajește legumele amestecând continuu 3 min, pâna când încep sa se înmoaie.
3 Adauga carnea și prajește amestecând 5 min și adauga chilli. Adauga orezul și ține pe foc 2 min. Servește cu ulei de susan și ceapa verde.