Somon glazurat în stil asiatic
Se face rapid, este sățios și mai ales foarte gustos. Ai mai făcut până acum somon glazurat în stil asiatic?
* 4 porții * timp de preparare 15 minute + timp de marinat
INGREDIENTE
■ 4×170 g file de somon
■ 80 g miere
■ 2 linguri sos de soia
■ 2 cm ghimbir, razuit
■ 1 lingurița oțet de orez – sau de mere
■ 1 lingura ulei de floarea soarelui
■ 200 g fasole verde
■ 175 g porumb – din conserva
■ 200 g mazare
■ 2 linguri arahide rumenite, tocate
■ Câteva frunze de patrunjel proaspat
MOD DE PREPARARE
1 Într-o punga de plastic pune fileurile de pește, mierea, sosul de soia, oțetul, ghimbirul și lasa la marinat în frigider 30 min.
2 Într-un vas încinge uleiul și prajește somonul cu pielița în jos 3-4 min – pastreaza marinata deoparte. Întoarce fileurile și prajește 1-2 min pe cealalta parte și apoi transfera pe platoul de servit. Adauga marinata în vas și lasa sa dea câteva clocote.
3 Între timp, fierbe legumele în apa cu sare 3-4 min, pâna când devin al dente.
4 Servește somonul cu garnitura de legume fierte, orez fiert și cu sosul marinat turnat deasupra. Orneaza cu arahidele și patrunjelul.