Plăcintă cu vișine

placinta de visine

8 porții gata în 1 oră, 395 calorii per porție, 20 g grăsimi, 41 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării plăcintei cu vișine

400 g conservă vișine în compot alcoolizat cu kirsch

4 ouă, separate

135 g zahăr tos

¾ linguriță esență de migdale

¾ linguriță esență de vanilie

2 linguri brandy, whisky sau coniac

125 g unt, topit

110 g făină integrală

500 ml lapte, călduț

25 g fulgi de migdale, rumenite

Uite cele mai simple retete de dulceata de visine!

Cum prepari plăcinta cu vișine

1 Încinge cuptorul la semnul 3/160°C. Unge cu unt și tapetează cu făină o formă de copt pătrată de 20 cm. Scurge vișinele de lichid și așază-le în tavă.

2 Combină gălbenușurile cu 135 g zahăr și amestecă până când devine palid și cremos; adaugă esențele și alcoolul. Încorporează treptat untul și făina și apoi laptele.

3 Într-un bol bate albușurile  spumă tare. Încorporează și apoi toarnă compoziția în tavă. Dă la cuptor 40-50 min. Combină zeama de compot cu 2 linguri zahăr și fierbe siropul 5 min. Stropește prăjitura, presară migdalele și zahărul pudră.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

Sursa foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar