Plăcintă cu vișine
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/01/placinta-de-visine.jpg)
8 porții gata în 1 oră, 395 calorii per porție, 20 g grăsimi, 41 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării plăcintei cu vișine
400 g conservă vișine în compot alcoolizat cu kirsch
4 ouă, separate
135 g zahăr tos
¾ linguriță esență de migdale
¾ linguriță esență de vanilie
2 linguri brandy, whisky sau coniac
125 g unt, topit
110 g făină integrală
500 ml lapte, călduț
25 g fulgi de migdale, rumenite
Uite cele mai simple retete de dulceata de visine!
Cum prepari plăcinta cu vișine
1 Încinge cuptorul la semnul 3/160°C. Unge cu unt și tapetează cu făină o formă de copt pătrată de 20 cm. Scurge vișinele de lichid și așază-le în tavă.
2 Combină gălbenușurile cu 135 g zahăr și amestecă până când devine palid și cremos; adaugă esențele și alcoolul. Încorporează treptat untul și făina și apoi laptele.
3 Într-un bol bate albușurile spumă tare. Încorporează și apoi toarnă compoziția în tavă. Dă la cuptor 40-50 min. Combină zeama de compot cu 2 linguri zahăr și fierbe siropul 5 min. Stropește prăjitura, presară migdalele și zahărul pudră.
Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!
Sursa foto: Thinkstock