6 porții gata în 3 ore + timp de marinat, 754 calorii per porție, 50 g grăsimi, 20 g carbohidrați
27 g condiment de friptură picant
2 linguri miere
1 lingură ulei de măsline
1 lingură sare grunjoasă
1,3 kg fleică de porc
2 crenguțe de rozmarin și cimbru
2 căței de usturoi zdrobiți
250 ml cidru sau supă limpede de pui
Pentru fasole
1 lingură ulei de floarea-soarelui
2 eșalote tocate
2 căței de usturoi zdrobiți
2×400 g conserve de fasole
400 g sos gros de roșii
3 linguri sos de friptură la grătar
1 linguriță sos Worcestershire
1 Combină condimentul cu mierea, uleiul și sarea. Presară carnea și pune deasupra cimbrul și rozmarinul și usturoiul. Lasă la marinat în vas tapetat cu folie de aluminiu 4 ore.
2 Încinge cuptorul la semnul 1/140°C. Toarnă cidrul sau supa în vas pe lângă carne și acoperă vasul cu folie de aluminiu. Dă la cuptor 2 ½ ore. Scoate vasul din cuptor și da la grill pentru a se rumeni. Acopera vasul și lasă să se „odihnească 20 minute.
3 Încinge uleiul în vas pe foc și sotează eșalotele și usturoiul. Adaugă fasolea, sosul de roșii și lasă să fiarbă înăbușit 20 min.
4 Servește fasolea cu smântână deasupra și cu carnea sfâșiată.