Ghiveci cu conopidă și roșii
6 porții gata în 1 oră și 15 minute, 211 calorii per porție, 4 g grăsimi, 28 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării ghiveciului
250 g linte sau mazăre uscată, clătită cu apă rece
2 căței de usturoi, zdrobit
1 lingură ghimbir, răzuit
1 linguriță turmeric
2 foi de dafin
1 conopidă, ruptă buchețele
250 g roșii cherry
1 lingură ulei de floarea-soarelui
½ linguriță chimen și praf de chilli
1 ceapă tocată
Cum prepari ghiveciul cu conopidă și roșii
1 Într-un vas larg pune la fiert lintea sau mazărea cu 1 litru apă, usturoiul, ghimbirul, turmericul și foile de dafin. Ia spuma și acoperă vasul cu capac, micșorează flacăra și lasă să fiarbă la foc mic 45 minute-1 oră, amestecând frecvent, până când amestecul se îngroașă.
2 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. În tava de copt așază conopida și roșiile și stropește cu ulei. Presară ceapa și praful de chilli și dă la cuptor 20 minute.
3 După ce lintea e bine fiartă, potrivește gustul de sare. Dacă amestecul e apos, lasă să fiarbă câteva minute fără capac.
4 Servește cu conopidă și roșii coapte așezate deasupra.
Uite și cele mai gustoase rețete de conopidă pane!