Ghiveci cu conopidă și roșii

ghiveci cu conopida

6 porții gata în 1 oră și 15 minute, 211 calorii per porție, 4 g grăsimi, 28 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării ghiveciului

250 g linte sau mazăre uscată, clătită cu apă rece

2 căței de usturoi, zdrobit

1 lingură ghimbir, răzuit

1 linguriță turmeric

2 foi de dafin

1 conopidă, ruptă buchețele

250 g roșii cherry

1 lingură ulei de floarea-soarelui

½ linguriță chimen și praf de chilli

1 ceapă tocată

Cum prepari ghiveciul cu conopidă și roșii

1 Într-un vas larg pune la fiert lintea sau mazărea cu 1 litru apă, usturoiul, ghimbirul, turmericul și foile de dafin. Ia spuma și acoperă vasul cu capac, micșorează flacăra și lasă să fiarbă la foc mic 45 minute-1 oră, amestecând frecvent, până când amestecul se îngroașă.

2 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. În tava de copt așază conopida și roșiile și stropește cu ulei. Presară ceapa și praful de chilli și dă la cuptor 20 minute.

3 După ce lintea e bine fiartă, potrivește gustul de sare. Dacă amestecul e apos, lasă să fiarbă câteva minute fără capac.

4 Servește cu conopidă și roșii coapte așezate deasupra.

Uite și cele mai gustoase rețete de conopidă pane!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar