Pastele sunt delicioase, sățioase și se fac și foarte repede. Iată cum să prepari o cină delicioasă de penne cu somon și ciuperci în sos alb:
* 2 porții * timp de preparare 25 de minute
INGREDIENTE
200 g penne
200 g somon (file, proaspăt)
150 g ciuperci champignon
100 g parmezan ras
200 g smântână de gătit
2 cepe verzi
1 lingură unt
Sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
1. Pune apă cu sare la fiert, iar când începe să fiarbă poți adăuga pastele. Între timp, taie pălăriile ciupercilor în felii subțiri și ceapa în rondele mici. Taie și somonul în bucățele mici.
2. Într-o tigaie încăpătoare și care nu se lipește topește untul, apoi călește partea albă a cepei timp de 1-2 minute. Adaugă bucățelele de somon și mai lasă două minute, apoi adaugă și ciupercile.
3. Când somonul s-a deschis la culoare pe ambele părți, adaugă smântâna, adaugă piper și fierbe totul la foc mic timp de 2 minute.
4. Adaugă restul cepei și amestecă, apoi adaugă și ¾ din parmezan.
5. După ce au fiert pastele, scurge-le apoi adaugă-le în tigaie, peste restul compoziției și omogenizează. Potrivește gustul de sare și piper și mâncarea e gata!
Pentru servit, acoperă cu un pic de parmezan și ceapă verde.
Poftă bună!