Pandișpan Regina Victoria cu zmeură
O prăjitură englezească clasică, pe care Jamie Oliver o pregătește cu mare drag. Iată rețeta:
* 10 porții * timp de preparare 1 h
INGREDIENTE
250 g unt la temperatura camerei + unt pentru uns
250 g făină
250 g zahăr brun (poți folosi și alb)
4 ouă
Zeama de la o portocală
Câteva picături de apă de trandafiri (opțional)
4 linguri gem de zmeură
150 g zmeură proaspătă
Zahăr pudră pentru ornat
Pentru crema de vanilie
150 ml frișcă lichidă
1 esență de vanilie
2 linguri de zahăr
MOD DE PREPARARE
1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, apoi unge o tavă (sau două, dacă ai două) rotundă cu unt. Se fac două blaturi, așa că dacă nu ai două tăvi rotunde de copt, o folosești pe aceeași de două ori.
2. Bate zahărul cu untul până ce compoziția devine ușoară și pufoasă. Adaugă ouăle unul câte unul, apoi adaugă zeama de portocală și făina.
3. Toarnă aluatul în cele două tăvi (sau jumătate într-una) și dă-l la cuptor pentru 20-25 de minute. După ce s-a copt, scoate-l și lasă-l la răcit.
4. Adaugă 2-3 picături de apă de trandafiri în gemul de zmeură – opțional. Atenție, nu pune prea mult pentru că aroma este foarte puternică!
5. Ca să faci crema de vanilie bate frișca lichidă cu esența de vanilie și zahărul până ce începe să se întărească (dar nu de tot).
După ce ai ambele aluaturi gata, întinde crema de vanilie peste unul, împrăștie zmeură pe deasupra, apoi așază-l pe cel de-al doilea. Îl poți unge și pe acesta cu cremă de vanilie și apoi să-l ornezi cu zmeură sau poți doar să-l pudrezi cu zahăr.
Poftă bună!
Foto pandișpan Regina Victoria Shutterstock