Pastele cu pui și broccoli sunt gustoase și se fac rapid. Este un fel de mâncare savuros, perfect pentru serile liniștite. Iată cum prepari felul acesta de mâncare:
foto paste cu pui și broccoli în sos alfredo via Shutterstock
* 4 porții * timp de preparare 30 de minute
INGREDIENTE
230 g paste
2 piepți de pui, tăiați franjuri sau cubulețe
200 g broccoli (congelat)
2 linguri ulei de măsline
2 lingurițe usturoi mărunțit
2 linguri făină
100 ml supă de pui (din cub)
25 g iaurt grecesc
Sare și piper după gust
Pentru servit:
Parmezan ras
MOD DE PREPARARE
Pune pastele la fiert după instrucțiunile de pe pachet. Păstrează apoi jumătate din apa în care ai fiert pastele, după ce le strecori.
Trage la tigaie, cu unt, broccoliul congelat, până se înmoaie.
Trage bucățelele de piept de pui la tigaie până este gătit complet.
Într-o tigaie, pune uleiul de măsline, iar după ce s-a încălzit bine, adaugă usturoiul și ține-l pe foc mic spre mediu până devine auriu. Presară pe deasupra făina și amestecă până ce se incorporează toată. Mai lasă pe foc un minut.
Adaugă supa de pui puțin câte puțin, apoi adaugă iaurtul grecesc și asezonează cu sare și piper după gust. Lasă pe foc mic până ce compoziția se îngroașă un pic. Dacă devine prea gros sosul, îl mai poți 'lungi' cu un pic de apă păstrată de la paste.
Stinge focul și presară parmezanul ras pe deasupra.
Într-un castron încăpător toarnă pastele, apoi puiul, broccoliul și la final sosul alfredo.
Poftă bună!