O oră de somn în plus te ajută să slăbești

În lipsa somnului, organismul este lipsit de energie și încearcă să suplinească pierderea cu ajutorul alimentelor.

În schimb, o oră de somn în plus ne poate ajuta să slăbim, să reducem aportul de alimente zaharoase și să adoptăm o alimentație mai sănătoasă.

La început de an nou ne promitem să avem un stil de viață mai sănătos și să pierdem din kilogramele în plus.
Potrivit unui nou studiu, se pare că soluția pentru revizuirea dietei ar putea fi mai multe ore de somn.

Cercetătorii de la King’s College din Londra au descoperit că mai multe ore de somn pot ajuta oamenii să își reducă aportul de alimente zaharoase.
În cadrul studiului, cercetătorii au analizat impactul orelor de somn asupra aportului de nutrienți și au descoperit că mai multe ore de somn au dus la o reducere a consumului de zaharuri și carbohidrați.

Dr. Wendy Hall, cercetător principal al studiului, a declarat: “Faptul că extinderea orelor de somn a dus la o reducere a consumului de zaharuri libere, zaharurile care sunt adăugate alimentelor de către producători, precum și siropuri și sucuri de fructe, sugerează că o simplă schimbare a stilului de viață poate ajuta într-adevăr oamenii să adopte diete mai sănătoase”.

În cadrul studiului, 21 de participanți au dormit mai mult cu până la 1,5 ore pe noapte.

Participanților le-a fost oferită o listă de obiceiuri personalizate care să îi ajute să doarmă mai mult, inclusiv evitarea cofeinei înainte de culcare și stabilirea unei rutine relaxante.

Timp de o săptămână, participanții au ținut jurnale de somn și de alimentație și au purtat senzori de mișcare pentru a evalua cât timp au dormit.
Alți 21 de participanți nu au primit nicio consultare.

Dr. Haya Al Khatibi, autorul principal al studiului, a declarat: “Rezultatele noastre sugerează, de asemenea, că o oră de somn în plus poate duce la alegeri alimentare mai sănătoase.
Acest lucru întărește în continuare legăturile dintre somnul scurt și dietele de o calitate mai slabe, care au fost deja observate în studiile anterioare”.

 

Iulia Sandu

Foto:123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dieta