O friptură ca un antigripal: pulpe de pui cu ghimbir

pulpe-de-pui-cu-ghimbir

Chiar dacă vremea ne mai răsfață din când în când cu temperaturi de primăvară, adevărul este că iarna încă nu a plecat. Nici măcar din calendar. Așa că de zile friguroase vom mai avea parte, negreșit. Rețeta pe care o propunem, pulpe de pui cu ghimbir, azi este exact pentru acele zile reci. Este o friptură aromată, surprinzătoare pentru acelea dintre voi care folosiți ghimbirul ca ingredient doar în deserturi. De ce ghimbir într-o zi friguroasă? Pentru că pe lângă parfumul lui plăcut are și proprietăți antivirale. Iar dacă vă dă târcoale o răceală, ghimbirul ar putea să o pună pe fugă, întărindu-vă totodată și sistemul imunitar. Și încă ceva despre ghimbir, care sigur o să vă placă: este neîntrecut în stimularea metabolismului și arderea grăsimilor. Deci facem friptură cu el, da?! În regulă. Haideți fuga în bucătărie! Vă promitem că este ceva atât de simplu de preparat încât practic e imposibil ca cineva să dea greș.

O friptură ca un antigripal: pulpe de pui cu ghimbir

Ingrediente:
6 pulpe de pui

o bucată mare de ghimbir

100 ml sos de soia

20 ml ulei de măsline

un pahar de vin alb

mărar uscat

sare (opțional)

piper

Se spală bine pulpele și taie în jumătate, separându-se ciocănelul de partea superioară. Se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoarea fină. Ghimbirul ras se amestecă apoi cu sos de soia, ulei de măsline, și mărar, asezonându-se, după gust, cu sare și piper. Atenție la sare, sosul de soia este, oricum, sărat. Amestecă bine, până la completa omogenizare a ingredientelor. Se ia fiecare bucată de carne și se trece prin sos, așezându-se într-un castron încăpător. Sosul rămas se toarnă în castron, peste bucățile de carne, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la marinat, în frigider, 24 de ore.  După ce carnea s-a marinat, se iau bucățile și se așează într-o tavă, se toarnă sosul din castron și se adaugî un pahar de vin alb. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încins, la foc mediu, unde va sta circa jumătate de oră. Se dă folia la o parte, se întorc bucățile de carne pe cealaltă parte și se mai lasă încă o jumătate de oră. Friptura se poate servi cu orez, cartofi ori salată.

foto: Shutterstock

Citește și:

Cele mai gustoase perişoare dietetice din peşte

3 rețete de pizza care nu îngrașă. Rapid de preparat, sănătoase și gustoase

Ronțăieli sănătoase: biscuiții de casă. Iată cea mai simplă rețetă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar