3 rețete de pizza care nu îngrașă. Rapid de preparat, sănătoase și gustoase

pizza care nu îngrașă

Probabil că nu-i om pe acest pământ care să nu adore pizza. Doar tot ce îngrașă e delicios, nu-i așa? Dacă și tu ești fană pizza, salvează-ți undeva articolul ăsta. Avem 3 rețete de pizza care nu îngrașă, dar care, totuși, sunt la fel de gustoase ca cele care conțin multe calorii. 

Pizza cu legume și jambon

Timp de preparare – 20 de minute

Ingrediente 

  • aluat de pizza (dacă preferi să-l prepari în casă, vezi rețeta de mai sus)
  • 200 g creveți mari decorticați
  • 300 g mix de fructe de mare congelate (creveți, calamari, scoici, stridii etc)
  • 100 ml suc de roșii
  • 4 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 4 linguri de vin alb sec
  • sare, oregano

Mod de preparare

Întinde aluatul pe foaia de copt. Înțeapă-l cu o furculiță. Dă-l la cuptor pentru 5 minute, cuptorul fiind preîncălzit. Încălzește 2 lingurițe de ulei într-o tigaie antiadezivă și adaugă creveții decorticați. Lasă-i să se prăjească timp de 5 minute, întorcându-i de pe o parte pe alta.

Adaugă cățeii de usturoi tăiați mărunt și fructele de mare congelate. Lasă-i să se prăjească 1 minut. Toarnă vin alb peste toate fructele de mare și mai lasă tigaia pe foc încă 2 minute.

Întoarce-te la blat și toarnă sosul de roșii, apoi, deasupra, pune bucățile de roșii. Presară sare și piper. Pune fructele de mare. Presară oregano, apoi adaugă cea de-a treia linguriță de ulei de măsline. Introdu-o la cuptor, la foc mic, timp de 4-5 minute.

Pizza Paleo

pizza care nu îngrașă

Timp de preparare – 45 de minute

Ingrediente 

  • 30 g făină de cocos
  • 60 g pulbere de migdale
  • 4 ouă mari
  • 4 linguri ulei de măsline
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de oțet (zeamă de lămâie)
  • un vârf de cuțit de sare
  • sare, piper, oregano
  • mix de legume – roșii, ciuperci, ceapă, măsline

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele de mai sus fie cu mâna, fie cu ajutorul unui mixer. Aluatul nu va fi elastic din cauza faptului că nu conține gluten. Întinde aluatul atât cât poți. Nu se va întinde ușor, ca un aluat obișnuit. Pune-l într-o tigaie tapetată cu hartie de copt. Introdu-l la cuptor aproximativ 12 minute.

În timpul ăsta, taie legumele și trage-le în tigaie. Când aluatul devine auriu, scoate-l din cuptor și pune legumele deasupra. Introdu pizza la cuptor pentru încă 15 minute.

Sursa: www.femmeactuelle.fr

Sursa foto: shutterstock

Iată cum poți face acasă cel mai bun aluat de pizza clasic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar