Probabil că nu-i om pe acest pământ care să nu adore pizza. Doar tot ce îngrașă e delicios, nu-i așa? Dacă și tu ești fană pizza, salvează-ți undeva articolul ăsta. Avem 3 rețete de pizza care nu îngrașă, dar care, totuși, sunt la fel de gustoase ca cele care conțin multe calorii.
Timp de preparare – 20 de minute
Ingrediente
Mod de preparare
Întinde aluatul pe foaia de copt. Înțeapă-l cu o furculiță. Dă-l la cuptor pentru 5 minute, cuptorul fiind preîncălzit. Încălzește 2 lingurițe de ulei într-o tigaie antiadezivă și adaugă creveții decorticați. Lasă-i să se prăjească timp de 5 minute, întorcându-i de pe o parte pe alta.
Adaugă cățeii de usturoi tăiați mărunt și fructele de mare congelate. Lasă-i să se prăjească 1 minut. Toarnă vin alb peste toate fructele de mare și mai lasă tigaia pe foc încă 2 minute.
Întoarce-te la blat și toarnă sosul de roșii, apoi, deasupra, pune bucățile de roșii. Presară sare și piper. Pune fructele de mare. Presară oregano, apoi adaugă cea de-a treia linguriță de ulei de măsline. Introdu-o la cuptor, la foc mic, timp de 4-5 minute.
Timp de preparare – 45 de minute
Ingrediente
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele de mai sus fie cu mâna, fie cu ajutorul unui mixer. Aluatul nu va fi elastic din cauza faptului că nu conține gluten. Întinde aluatul atât cât poți. Nu se va întinde ușor, ca un aluat obișnuit. Pune-l într-o tigaie tapetată cu hartie de copt. Introdu-l la cuptor aproximativ 12 minute.
În timpul ăsta, taie legumele și trage-le în tigaie. Când aluatul devine auriu, scoate-l din cuptor și pune legumele deasupra. Introdu pizza la cuptor pentru încă 15 minute.
Sursa: www.femmeactuelle.fr
Sursa foto: shutterstock
Iată cum poți face acasă cel mai bun aluat de pizza clasic