Minitarte cu portocale și brânză de vaci
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/12/minitarte-cu-portocale.png)
12 bucăți gata în 45 minute, 362 calorii per porție, 25 g grăsimi, 28 g carbohidrați
Ingrediente necesare minitartelor cu portocale și brânză de vaci
Zeama de la 1 lămâie
Zeama și coaja rasă de la 3 portocale
150 g zahăr tos
225 g biscuiți digestivi
85 g unt topit
600 g cremă de brânză de vaci
2 ouă
100 ml frișcă lichidă
4 bucăți fructul pasiunii
75 g semințe de rodie
Cu prepari minitartele
1 Prepară siropul de portocală: într-un vas pe foc fierbe zeama de portocală, coaja rasă, zahărul tos cu 2 linguri apă 3 min și lasă deoparte.
2 Încinge cuptorul la semnul 3 1/2/170°C și unge cu unt o formă de brioșe cu 12 adâncituri. Sfărâmă biscuiții în tocătorul electric și combină cu untul topit. Porționează în forme și presează ușor.
3 Combină crema de brânză de vaci cu ouăle și apoi încorporează frișca și două treimi din sirop. Porționează în forme și nivelează suprafața; dă la
cuptor 25 min.
4 În siropul rămas adaugă pulpa fructului pasiunii și 1 lingură apă și fierbe 1 min. Trece siropul prin sită și apoi combină cu semințele de rodie și stropește mini tartele după ce sunt complet reci.