Mere cu cremă de ou şi bezea
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/10/mere-cu-ou-si-bezea.png)
8 porţii gata în 50 minute + timp de răcire
Ingrediente necesare preparării merelor cu cremă de ou și bezea
– 4 mere acrişoare mari, curăţate de coajă şi seminţe
– 2 linguri stafide
– 1 lingură zahăr brun
– ½ linguriţă scorţişoară
– 350 ml lapte
– 300 ml frişcă lichidă
– 4 ouă, separate
– 225 g zahăr tos
– 2-3 linguri amidon
– 1 lingură oţet alb
Cum prepari merele cu cremă de ou și bezea
1 Taie merele bucăţi şi pune-le într-un vas pe foc cu stafidele, zahărul brun şi scorţişoara. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit cât să se înmoaie şi să devină siropoase.
2 Pentru a prepara crema de ou încălzeşte laptele, frişca lichidă şi vanilia până când ies aburi. Între timp, într-un bol bate gălbenuşurile cu 2 linguri zahăr şi amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu. Pune crema la fiert şi lasă să fiarbă 3-4 minute, până când se îngroaşă. Lasă deoparte să se răcească.
3 Aşază merele într-un vas rezistent la cuptor şi toarnă deasupra crema. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C.
4 Bate albuşurile până când se întăresc şi adaugă zahărul tos treptat. Încorporeaza oţetul şi amidonul – bezeaua trebuie să fie lucioasă. Toarnă deasupra în vas şi dă la cuptor 20-25 minute, până când se rumeneşte uşor şi se întăreşte.