Mere cu cremă de ou şi bezea

mere cu ou si bezea

8 porţii gata în 50 minute + timp de răcire

Ingrediente necesare preparării merelor cu cremă de ou și bezea

– 4 mere acrişoare mari, curăţate de coajă şi seminţe

– 2 linguri stafide

– 1 lingură zahăr brun

– ½ linguriţă scorţişoară

– 350 ml lapte

– 300 ml frişcă lichidă

– 4 ouă, separate

– 225 g zahăr tos

– 2-3 linguri amidon

– 1 lingură oţet alb

Cum prepari merele cu cremă de ou și bezea

1 Taie merele bucăţi şi pune-le într-un vas pe foc cu stafidele, zahărul brun şi scorţişoara. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit cât să se înmoaie şi să devină siropoase.

2 Pentru a prepara crema de ou încălzeşte laptele, frişca lichidă şi vanilia până când ies aburi. Între timp, într-un bol bate gălbenuşurile cu 2 linguri zahăr şi amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu. Pune crema la fiert şi lasă să fiarbă 3-4 minute, până când se îngroaşă. Lasă deoparte să se răcească.

3 Aşază merele într-un vas rezistent la cuptor şi toarnă deasupra crema. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C.

4 Bate albuşurile până când se întăresc şi adaugă zahărul tos treptat. Încorporeaza oţetul şi amidonul – bezeaua trebuie să fie lucioasă. Toarnă deasupra în vas şi dă la cuptor 20-25 minute, până când se rumeneşte uşor şi se întăreşte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar