Mâncare de post – Praz cu măsline şi ciuperci

praz cu masline

 

Iată o reţetă foarte gustoasă – Praz cu măsline – preparată cu ajutorul prazului şi a măslinelor negre.

Dacă v-aţi săturat să mâncaţi carne în fiecare zi a săptămânii ce ar fi dacă aţi găti acest fel de mâncare? Prazul are o serie de proprietăţi nu tritive, şi vă sfătuim să nu-l locuiţi, mai ales în sezonul rece când este mai ieftin.

Vezi şi Cum să postești sănătos

Cum gătim praz cu măsline şi ciuperci

Ingrediente:

  • 4 fire de praz
  • o ceapă
  • 200 gr măsline negre
  • 1 gogoşar
  • 3 ciuperci mari
  • 250 ml suc de roşii
  • 50 ml ulei
  • sare şi piper
  • o felie de lămâie fără coajă
  • pătrunjel

Mod de preparare:

  • Spălaţi bine prazul şi curăţaţi-l. Apoi, partea albă se va tăia rondele.
  • Tăiaţi ceapa după plac. Curăţaţi ardeiul şi ciupercile şi tăiaţi-le cum vă place.
  • Puneţi prazul cubuleţe, ceapa tocată, ardeiul tocat şi ciupercile într-o tigaie cu puţin ulei şi lăsaţi-le cca 6 min.
  • Adăugaţi un sfert de pahar de apă, puneţi capul şi lăsaţi la foc mic până se înmoaie prazul.
  • După ce s-a fiert, puteţi turna sucul de roşii, feliuţa de lămâie şi măslinele (le puteţi scoate sâmburii şi tăia rondele). Lăsaţi la fiert 15 min. Încercaţi şi ardeiul să vedeţi dacă s-a fiert.
  • Presăraţi sare şi piper după gust. Dacă doriţi o mâncărică să aibă sos mai puţin o puteţi băga la cuptor 10 min ca să scadă.
  • Ornaţi cu pătrunjel tocat proaspăt.

Vezi şi Ciorba de salată de post

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar